Британската полиция обвини 25-годишен лондончанин от сомалийски произход за -

...
Британската полиция обвини 25-годишен лондончанин от сомалийски произход за -
Коментари Харесай

Привърженик на Ислямска държава е обвинен за убийството на британски депутат

Британската полиция упрекна 25-годишен лондончанин от сомалийски генезис за - случай, породил опасения за сигурността на политиците в страната, съобщи Ройтерс, представен от.

Прокурор Джеймс Кейбъл съобщи пред съда, че Али Харби Али, наследник на някогашен медиен консултант на експремиер на Сомалия, е последовател на групировката " Ислямска страна ", който от години възнамерявал да убие народен представител. Убийството на 69-годишния Дейвид Еймс - пет години откакто различен английски народен представител беше погубен на улицата - провокира апели депутатите да бъдат по-добре предпазени. Еймс, представител на Консервативната партия на премиера Борис Джонсън, беше прободен неведнъж с нож в петък в методистка черква в Лий он Сий, североизточно от Лондон, където имал среща с гласоподаватели. Медиците от спешна помощ се опитваха да го спасят на пода на църквата, само че на вятъра.
 Почина нападнатия английски народен представител, задържаха сомалиец за офанзивата Почина нападнатия английски народен представител, задържаха сомалиец за офанзивата
Мъжът, арестуван по съмнение в днешното ликвидиране на английския народен представител Дейвид Амес, е от Сомалия. Това заяви на уеб страницата си The Daily Te...

Али е упрекнат в ликвидиране и подготовка на терористични актове, заяви полицията. Обвиняемият се яви пред Уестминстърския магистратски съд, където приказва само с цел да удостовери имената, възрастта и адреса си. След това той беше оставен под стража, а на следващия ден ще се изправи пред Централния углавен съд на Англия и Уелс ( " Олд Бейли " ). " Али е считал себе си за обвързван с " Ислямска страна ", сподели Кейбъл пред съда. Преди това Ник Прайс, началник на профилирания отдел на Кралската прокуратура за битка с престъпността и тероризма, съобщи, че " в убийството има терористична връзка, а точно религиозни и идеологически претекстове ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР