Британската министър-председателка Тереза Мей ще изложи днес противопоставянето си срещу

...
Британската министър-председателка Тереза Мей ще изложи днес противопоставянето си срещу
Коментари Харесай

Мей: Втори референдум за Брексит няма да има

Британската министър-председателка Тереза Мей ще изложи през днешния ден опълчването си против втори референдум за Брексит и ще каже пред Народното събрание, че подобен избор би "нарушил доверието " измежду британците и би нанесъл "непоправими вреди " на политиката, съобщи Ройтерс.

Тъй като Мей е изправена пред задънена улица в Народното събрание за своята договорка за овакантяване на Европейския съюз, а общността не предлага съвсем никакви отстъпки, които да накарат английските законодателите да я поддържат, от ден на ден политици приканват за втори референдум, който да преодолее безизходицата.

Мей и министрите й обаче изключиха осъществяване на второ допитване, като се мотивираха, че то би задълбочило към този момент застрашителните разделения по отношение на най-важното решение на Обединеното кралство от Втората международна война. То ще бъде и изменничество към гласоподавателите, които на референдума през 2016 година с дребна разлика поддържаха напускането на Европейски Съюз, ще каже министър-председателката.

Това покачва риска след по-малко от 4 месеца Англия да напусне Европейски Съюз без договорка - сюжет, който съгласно някои предприемачи би бил пагубен за петата по величина стопанска система в света.

"Нека не нарушаваме думата си пред английския народ, като се опитваме да организираме втори референдум ", ще каже Мей пред законодателите, съгласно публикувани авансово фрагменти от нейната тирада.

"Втори избор би нанесъл непоправими вреди на честността на нашата политика, тъй като би споделил на милиони, които имаха доверие на демокрацията, че нашата народна власт не им обезпечава това, което желаят. Втори избор най-вероятно би ни оставил в същото състояние като предходния ", ще съобщи Мей.

Британската премиерка се връща в Народното събрание след посещаване в Брюксел предходната седмица. Тя прикани водачите на Европейски Съюз да предложат гаранции за така наречен северноирландски "предпазен механизъм ", който да не допусне връщането на твърда граница сред английската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия, който съгласно критици би сложил Англия в капан.

Но въпреки водачите на Европейски Съюз да споделиха, че желаят да оказват помощ на Мей, те предизвестиха английската министър-председателка, че тя не би могла да предоговори договорката, контрактувана по-рано тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР