Британската метеорологична служба издаде днес предупреждение за екстремни горещини в

...
Британската метеорологична служба издаде днес предупреждение за екстремни горещини в
Коментари Харесай

Издадоха предупреждение за екстремни горещини в части от Англия и Уелс

Британската метеорологична работа издаде през днешния ден предизвестие за рискови горещини в елементи от Англия и Уелс по-късно тази седмица, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че не се вижда завършек на сухото време, което провокира пожари, счупи температурни върхове и натовари инфраструктурата на острова.

Предупреждението от така наречен " кехлибарена " степен - втората най-висока след " алената " - е в действие от четвъртък до неделя. Това значи, че може да има неподходящи последствия за здравето на уязвимите хора.

Предупреждението е в действие за по-голямата част от Южна Англия и региони в Източен Уелс. Очаква се температурата във Англия да доближи 35 градуса по Целзий в петък и с градус повече тук-там в събота.

Този юли беше най-сухият месец в Англия от 1935 година Температурата във Англия за първи път надвиши 40 градуса. В резултат за първи път в историята на страната бе издадено предизвестие от най-високата, " алена " степен за рискови горещини, напомня Ройтерс.

Други европейски страни, изключително в южната част на континента, също са връхлетени от гореща вълна през последните седмици. Англия, за която толкоз високи температури са необикновени, обаче изпитва още по-сериозни усложнения да се оправи с провокираните от рисковите горещини проблеми като прекъсвания на тока, развалени писти на летища, изкривени железопътни релси и изключително доста пожари, отбелязва Ройтерс. През юли пожарната в столицата Лондон записва най-натоварената си седмица от Втората международна война, с десетки вилнеещи пожари.

Необичайно високите температури във Англия още веднъж насочиха вниманието към последствията от световното стопляне. Според учени вследствие на климатичните промени горещи талази като тази през юли са станали най-малко 10 пъти по-вероятни в сравнение с преди, отбелязва Ройтерс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР