Британската марка мотоциклети Triumph представи новата генерация модели от семейството

...
Британската марка мотоциклети Triumph представи новата генерация модели от семейството
Коментари Харесай

Triumph представиха новия Speed Triple във версия S и RS

Британската марка мотоциклети Triumph показа новата генерация модели от фамилията Speed Triple - вълнуващите S и RS. На сцената по време на формалното събитие във фабриката във Англия излязоха много звезди от мотоциклетните спортове, в това число четирикратният международен първенец в Супербайк Карл Фогърти, който влезе на гърба на новия Speed Triple RS.

Агресивен, чевръст и целенасочен – с именития Speed Triple от Triumph основават пърформанс нейкид категорията мотори през 1994 година. В годините оттогава до през днешния ден те усилват непрекъснато известността си по света като „ фабричен стрийтфайтъри “.

Последната генерация от фамилията съвременни икони на Triumph продължава традицията и надгражда над главните качества на Speed Triple моделите: съвършен баланс, мощ и положително ръководство, като основава най-технологичния и мощен Speed Triple в двете версии S и RS.

THE GREATEST SPEED TRIPLE EVER MADE.

Introducing the greatest Speed Triples ever and the absolute pinnacle of performance evolution. The all-new SpeedTriple S and Speed Triple RS. Find out more https://t.co/I55Wb3xhw1 #TriumphOfficial #SpeedTriple #SpeedTripleS #SpeedTripleRS pic.twitter.com/1F4YaehTRQ
— Triumph Motorcycles (@OfficialTriumph) February 6, 2018
Новата генерация Speed Triple S и RS идва с ново и по-мощно биещо сърце. Разработката включва 105 нови елементи за мотора и се показва в 150 кс и 117 Нм въртящ миг. Така, спрямо предшественика, мощността е увеличена със 7% (10 кс), а въртящият миг с 4%, в целия диапазон на оборотите.

Теглото на трицилиндровия 1050 куб.см. мотор е понижено и това също способства за усъвършенстваното ръководство. Диетата включва по-лек колянов вал, цилиндров блок, по-малък запалител, по-лек алтернатор и батерия. Новият картер снижава равнището на маслото и дружно с интегрираните маслени линии, които заменят външните, също понижават тежестта.

Новият профил на буталата и новият дизайн на цилиндровата глава с усъвършенствани изпускателни портове усъвършенстват потока на газовете и дружно с нарасналата степен на втвърдяване, обезпечават мощността от 150 кс. Максималните обороти са увеличени с 1000 обр./мин, което води до по-добра сърдечност на мотора и още по-спортен тон през новата изпускателна система, която при RS версията е по-лека и с още по-високи децибели на марката Arrow.

 Triumph Speed Triple S и RS @@@
Олекотеният Speed Triple обезпечава по-добро показване в завой и при ускоряване. Поведението при прекъсване е усъвършенствано от нови 4-бутални предни моноблок спирачни апарати. Сцеплението е поверено на Pirelli и гумите им Diablo Supercorsa.

Speed Triple S и RS оферират изцяло регулируемо окачване, което може да бъде настройвано както за шосейно, по този начин и за пистово каране. Окачването при RS версията е дело на Öhlins, а S моделът разчита на марката Showa.

И двете версии на модела са оборудвани с 5-инчов TFT инструментален панел с опция за конфигурация на ъгъла за оптимална видимост на данните. Има опция за избор на пет режима на държание на мотора посредством смяна на картите в електронното ръководство, системата за непоклатимост и ABS, като и двете могат изцяло да бъдат изключвани. Добавен е и USB порт, който може да служи и за зареждане на телефон или друга техника.

За Speed Triple RS са усъвършенствани ABS и системата за непоклатимост при завой и надзор на въртящия миг. Постоянно се мери ъгълът на надолнище на мотоциклета, ускоряване и други от IMU модул, който е създаден в партньорство с Continental, и на база тези данни се ползват системите за сигурност. Друга оригиналност е безключовото отключване и палене.

Цените за последното потомство Speed Triple S и RS ще бъдат оповестени на 26 февруари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР