Британската кралица Елизабет Втора произнесе днес в парламента традиционното си

...
Британската кралица Елизабет Втора произнесе днес в парламента традиционното си
Коментари Харесай

Елизабет II говори пред парламента в първа публична поява след смъртта на принц Филип

Британската кралица Елизабет Втора произнесе през днешния ден в Народното събрание обичайното си тронно слово в първата си обществена демонстрация след гибелта на брачна половинка ѝ, принц Филип.

Кралицата очерта дневния ред на държавното управление, обвързван с  " изравняването на опциите ".

" Приоритет на моето държавно управление е да се реализира възобновяване на страната от пандемията, което да направи Обединеното кралство по-силно, крепко и проспериращо от преди. За постигането на това моето държавно управление работи за равнене на опциите във всички елементи на Обединеното кралство, подкрепяйки заетостта, бизнеса и икономическия напредък, и за превъзмогване на отражението на пандемията върху публичните услуги ", акцентира в речта си кралицата. Нейно величество открои няколко нови закона, които ще бъдат препоръчани от държавното управление на премиера Джонсън, в това число такива, свързани с определяне на юридически задължаващи цели в региона на околната среда, със оправянето с " враждебни действия " от страна на други страни, предоставяне на повече пълномощия на районното държавно управление на Северна Ирландия и с имиграционната промяна, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

На днешната гала, съкратена поради пандемията, кралицата носеше ежедневен тоалет и шапка вместо нормалните церемониални кралски одежди и корона

Елизабет Втора удостовери, че ще бъде импортиран и противоречивият законопроект за предоставяне на повече пълномощия на полицията при справяне с митинги, както и законодателното предложение за нови гъвкави заеми за хората, навършили 16 години и над тази възраст, с цел да им се помогне да се преквалифицират, в случай че сменят работното си място и не желаят да учат в университет.

" Моето държавно управление ще продължи да обезпечава помощ, където резултатът от това е максимален за понижаване на бедността и облекчение на човешките премеждия. Правителството ми ще поддържа човешките права и демокрацията по света. То ще предприеме световни старания за обезпечаване на учебно обучение за 40 милиона девойки по целия свят ", сподели в умозаключение кралица Елизабет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР