Британската кралица Елизабет Втора откри новата парламентарна сесия с традиционната

...
Британската кралица Елизабет Втора откри новата парламентарна сесия с традиционната
Коментари Харесай

Елизабет II откри новата сесия на британския парламент

Британската кралица Елизабет Втора откри новата парламентарна сесия с обичайна за случая тирада, в която показа проектите на държавното управление на Борис Джонсън за възобновяване след пандецията от Covid-19.

Това бе първият публичен ангажимент на английската крилаца след смълртта на брачна половинка ѝ принц Филип на 9 април. Придружена от сина си принц Чарлз и брачната половинка му Камила, Елизабет Втора оглави обичайна церамония, която тази година надалеч не бе по този начин помпозна както предходните, поради пандемията. В речта на кралицата бе изложена законодателната стратегия на държавното управление, която включва 30 закона.

„ Приоритет на моето правитeлство е да реализира национално възобновяване от пандемията, което ще направи Обединеното кралство по-силно, по-здравословно и по-проспериращо отпреди. За да реализира това, правителсвото ще даде равни благоприятни условия на всички елементи на кралството, ще поддържа трудовата претовареност, бизнесите и икономическия напредък и ще се оправи с последствията от пандемията за публичния бранш “.

Сред по-интересните нови законопроекти на правителсвото може да се означи този за поощряване на насърчаване посредством обучение или образование, на уменията на пълнолетните. Ще има смяна в законодателството за предоставяне на политическо леговище.

По отношение на външната политика се планува закон за противопоставяне на злонамерените дейности на други страни. В програмата са включени и два закона, които към този момент провокираха негативни реакции. Ще продължи разискването на закона за полицията, който дава по-големи пълномощия за справяне с мирни демонстрации, което към този момент докара до митинги по-рано тази година. Освен това правителсвото планува при гласоподаване да се изисква показване на документ за идентичност със фотография.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР