Британската кралица Елизабет II, която тази година отпразнува 95-ия си

...
Британската кралица Елизабет II, която тази година отпразнува 95-ия си
Коментари Харесай

Кралицата спря алкохола


Британската кралица Елизабет II, която тази година отпразнува 95-ия си рожден ден, реши изцяло да се откаже от алкохола.

Както заяви вестник The Daily Telegraph, тя е била подтикната към такова решение заради рекомендациите на лекарите и желанието да посрещне платинената годишнина (70 години от престой на трона) в най-хубавата допустима форма. Позовавайки се на осведомени източници в съда, изданието показва, че медицинските препоръки не са свързани с някакво заболяване и са дадени единствено „ като защитна мярка “.

Последната дума по този въпрос остава на Нейно Величество. " Тя желае да се почувства допустимо най-добре, с цел да се наслаждения на идните летни тържества, а неотдавна лекарите й споделиха, че намаляването на алкохола ще бъде от огромна помощ. Тя в никакъв случай не е пила доста ", показа източникът пред вестника.

Според известия на английските медии, Елизабет Втора от време на време си разрешава чаша вечер и може да употребява изсъхнало мартини преди вечеря. Daily Telegraph отбелязва, че този коктейл за коронована брачна половинка постоянно е бил юридически персонално от принц Филип, който умря през април тази година на 99-годишна възраст. Смята се, че този обичаен обред е пресечен от гибелта на съпруга-принц, което също би могло да накара кралицата да се откаже от алкохола.

Известно е, че Нейно Величество не обича шампанското и по време на държавните приеми, на които се сервира тази напитка, тя единствено се преструва, че го пие, и като цяло е безразлична към виното. Изключение от правилото са единствено няколко сорта, в това число рейн и розе. В същото време кралицата избира британския джин и се счита, че обичаната й алкохолна напитка е композиция от една част джин с две елементи дюбоне, френски аперитив, напомнящ вермут. Елизабет II наследи любовта си към дюбоне от майка си
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР