Британската кралица Елизабет II, която тази година отпразнува 95-ия си

...
Британската кралица Елизабет II, която тази година отпразнува 95-ия си
Коментари Харесай

Неочаквано: Елизабет II се отказа от...

Британската кралица Елизабет II, която тази година отпразнува 95-ия си рожден ден, реши изцяло да се откаже от алкохола. Това написа английският вестник The Daily Telegraph.

Тя е взела това решение заради рекомендациите на лекарите и желанието да посрещне платинената годишнина (70 години) от възкачването си на трона в най-хубавата допустима форма.

Позовавайки се на осведомени източници в двора, обявата показва, че медицинските препоръки не са свързани с някакво заболяване и са дадени „ като защитна мярка “. Последната дума по този въпрос остава на Нейно Величество.
"Тя желае да се усеща допустимо най-добре, с цел да се наслаждения на (настъпващата годишнина) идните летни тържества, а неотдавна лекарите й споделиха, че намаляването на алкохола ще бъде от огромна изгода. Кралицата взе персонално решение да се откаже изцяло от алкохолните питиета, само че в никакъв случай не пиеше доста ", сподели източникът.

Според известия на английските медии, Елизабет II от време на време си разрешава чаша алкохол вечер и може да пие изсъхнало мартини преди вечеря. Daily Telegraph отбелязва, че коктейлът нормално е бил подготвян от брачна половинка й принц Филип, който умря през април тази година на 99 -годишна възраст.

Известно е, че Нейно Величество не обича шампанското и по време на държавните приеми, на които се сервира тази напитка, тя единствено се преструва, че го пие, и като цяло е безразлична към виното.



Изключение от правилото са единствено няколко сорта, в това число Рейнвайн и Розе. В същото време кралицата избира британския джин и се счита, че обичаната й алкохолна напитка е композиция от една част джин с две елементи дюбоне - френски аперитив, напомнящ вермут. Елизабет II е наследила любовта си към дюбонето от майка си, прецизира.

Въпреки почтената си възраст, Елизабет Втора към момента взе участие интензивно в публичния живот и тази седмица участва на церемонията по откриването на Народното събрание на Уелс. В същото време осведомителната организация Press Association заяви, че няколко дни по-рано и.

Тя го употребява по време на посещаване в Уестминстърското абатство, където се организира гала по случай стогодишнината от основаването на Кралския английски легион, благотворителна организация, която оказва помощ на ветерани от войните.

Бъкингамският замък обичайно не разяснява здравословното положение на монарха.

Елизабет II се възкачи на трона на 25-годишна възраст, наследявайки татко си Джордж VI (1895-1952). През септември 2015 година Елизабет Втора надмина върха на кралица Виктория (1819-1901 г.) за най-дълго ръководство на трона, а откакто кралят на Тайланд Рама IX умря на 13 октомври 2016 година, тя стана най-дълго царуващият жив монарх в света. Елизабет II е и най-възрастният сегашен държавен глава.

На 6 февруари 2017 година кралицата отпразнува 65 -та си годишнина на трона, ставайки първият английски монарх, който отпразнува сапфирен празник. По случай платинената годишнина на 2 юни 2022 година в Лондон би трябвало да се организира церемониал. Освен това програмата на празничните събития за идната година включва тържествени църковни служби, както и концерт в Бъкингамския замък, наименуван Платинено празненство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР