Британската компания Betfair е един от най-големите онлайн букмейкъри за

...
Британската компания Betfair е един от най-големите онлайн букмейкъри за
Коментари Харесай

Ще получи ли лиценз Betfair през 2020 година?

Британската компания Betfair е един от най-големите онлайн букмейкъри за спортни залози в света, само че сходно на други огромни играчи в този бизнес, Betfair има съществени проблеми с оперирането си на българския пазар. В сегашния миг компанията не разполага с лиценз да работи у нас. Сайтът на Betfair може да бъде отворен от България, само че на начален екран незабавно ще видите известие, че функционалността за залагане е деактивирана.

Betfair е благосъстоятелност на компанията “Полко Лимитид”, която е първата задгранична такава, получила позволение да реализира
хазартна активност в България. През 2014 година “Полко Лимитид” получи лиценз да работи на българския пазар, само че през 2019 година лицензът изтече, без да бъде възобновен от страна на родните управляващи. Компанията внесе искане за възобновяване на лиценза, само че молбата на “Полко Лимитид” по този начин и не бе прегледана от Държавната комисия по хазарта.

Решението на БКХ да не възобнови лиценза на Betfair провокира съществено неразбиране в обществото и измежду феновете на онлайн залозите, имайки поради, че по време на активността си у нас, английската компания внесе налози в размери на милиони в държавната хазна. Тогава от Комисията по
хазарта обявиха, че след направена инспекция е открито, че Betfair не дават отговор на заложените условия в закона по хазарта. Запознати споделиха мнение, че в тази ситуация всичко опира до нечии ползи, заради което и Betfair са били принудени да изоставен българския пазар.

В момента българските консуматори на Betfair имат достъп до своята сметка, което им разрешава да изтеглят парите си, само че функционалността за правене на
залози не е дейна. На този стадий никой не може да каже, дали Betfair ще се върне на родния пазар и по кое време ще се случи това. Не е изключено компанията да подаде нова молба за приемане на лиценз, само че при предходното гласоподаване и четиримата членове на Комисията по хазарт гласоподаваха “против”.

В сегашния миг дейни у нас са задгранични
букмейкъри като Bet365 и Bwin, само че за феновете на Betfair е невероятно да употребяват тази платформа. Направените инспекции демонстрират, че английската компания е внесла в точния момент документите си за възобновяване на лиценза, само че по една или друга причина, желанието им да продължат да оперират на родния пазар не е почетено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР