Британската авиокомпания British Airways“ съкращава една четвърт от служителите си

...
Британската авиокомпания British Airways“ съкращава една четвърт от служителите си
Коментари Харесай

British Airways съкращава четвърт от служителите поради пандемията

Британската самолетна компания „ British Airways “ редуцира една четвърт от чиновниците си заради пандемията от новия ковид. Представители на профсъюза Unite обявиха пред Скай Нюз, че компанията възнамерява да понижи броя на своите 42 000 души личен състав със 10 700 души през идващите дни.

„ British Airways “ разгласи, че е постигнала съглашение с 6 000 чиновници, които непринудено са се съгласили да бъдат съкратени. Освен това Unite чака компанията да уведоми повече от 4 000 души за идни съкращения. Профсъюзът твърди, че тези чиновници на компанията, които резервират работните си места, ще бъдат осведомени за нуждата от предоговаряне на трудовите им контракти, като се съгласят за доста понижаване на заплатите, което в някои случаи ще възлиза на 50%. В самата компания обаче споделят, че няма да се приказва за такова доста понижаване на заплатите и след това доста от уволнените чиновници ще бъдат помолени да се върнат на работа.

" Финансовите резултати за полугодието от предходната седмица ясно демонстрират какъв брой неприятно пандемията COVID-19 се е отразила върху нашия бизнес. Трябва да вземем сложни решения и да се стремим да спасим колкото се може повече работни места. Никога не сме очаквали да се окажем в обстановка, в която би трябвало да понижим личния състав толкоз трагично. Към днешна дата над 6 000 от нашите сътрудници са се съгласили непринудено да изоставен “, се споделя в известие на компанията.

Според Unite повече от 4 000 души, които непринудено напущат компанията, са бордови екипаж.

Миналата седмица интернационалният авиационен холдинг IAG, в който са включени „ British Airways “ и испанската „ Иберия “, разгласи, че загубите му за второто тримесечие на 2020 година възлизат на 2 милиарда евро след понижаване на пътническия трафик с 98%. Компанията не чака авиационната промишленост да се възвърне от пандемията преди 2023 година. Още през април IAG предизвести, че се приготвя да редуцира в „ British Airways “ до 12 000 чиновници в хода на огромно преструктуриране.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР