Британската авиокомпания British Airways, която изпитва огромни затруднения заради коронавируса,

...
Британската авиокомпания British Airways, която изпитва огромни затруднения заради коронавируса,
Коментари Харесай

British Airways влиза в бизнеса с пантофи и спално бельо

Британската самолетна компания British Airways, която изпитва големи усложнения поради ковид, разгласи продажбата на пантофи, очила, чехли и одеяла, с цел да могат хората да изпитат " магията на полета ".

Авиокомпанията продава пантофи, чаши за шампанско, спално долни дрехи, порцелан, колички, кърпи и други предмети, които пасажерите употребяват по време на полета, оповестява Би Би Си.

Така British Airways желае бъдещите си пасажери да изпитат " магията на полета " тъкмо в този момент, по време на пандемията. И също – в опит да се обезпечи пресен финансов запас.

Пътническият трафик на фирмите от холдинга IAG, който включва British Airways, през второто тримесечие на 2020 година понижава с 95%, за шест месеца - с 56%, от януари до септември холдингът губи повече от пет милиарда лири.

Най-скъпата партида в продажба - изолирана кутия, в която се съхранява храна на борда - коства 75 английски лири. Продажбата е на услугата Whatabuy.

За да усъвършенства финансите си, които се сринаха поради здравната рецесия, авиопревозвачът по-рано тази година реши да продаде предмети на изкуството от залите си.

В края на април стана известно, че British Airways се готви да редуцира съвсем 30% от своите 42 000 чиновници по отношение на рецесията, която самолетната компания претърпява заради пандемията на ковид.

Британският авиопревозвач понижи и финансовите си разноски, най-много като отсрочи за 2022 година приемането на 68 нови самолета и реши да спре от придвижване известния като " Джъмбо джет " " Боинг 747 " по-рано от плануваното.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР