Британската агенция за защита на конкуренцията и пазарите започва разследване

...
Британската агенция за защита на конкуренцията и пазарите започва разследване
Коментари Харесай

Разследват Бритиш еъруейс и Райънеър за отказа да връщат пари за неосъществени полети

Британската организация за защита на конкуренцията и пазарите стартира следствие на самолетните компании „ Бритиш Еъруейс “ и „ Райънеър “ за нарушение на закона за потребителите, откакто и двете компании не възвръщат суми на пасажери, които не са съумели да пътуват по време на пандемията, осведоми БНР.

„ Бритиш Еъруейс “ предложи на пострадалите ваучери и опция с към този момент дадените пари за повторна резервация. „ Райънеър “ също разреши пререзервиране, само че и двете компании отхвърлят връщане на суми. Те настояват, че работят в границите на закона.

Ръководителят на Британския орган за защита на конкуренцията и пазарите Андреа Косели съобщи, че схваща, че самолетните компании претърпяват тежки времена, само че това не значи хората незаслужено да бъдат лишавани от правото да си получат парите назад.

Говорител на „ Бритиш Еъруейс “ обаче отбрани дейностите на превозвача. Той уточни, че във време на такава невиждана рецесия компанията е върнала парите на доста клиенти под някаква форма и с гъвката си политика е разрешила смяна на дати или дестинации, за което е признателна на клиентите.

Говорителят добави, че е необикновено, че държавното управление се пробва да накаже още повече промишлеността, която към този момент е на коленете си, като не разрешава на превозвачите да правят постоянни полети към този момент повече от година: „ Всяка мярка против нашата промишленост единствено ще дестабилизира бранша с всички евентуални последствия за работните места, бизнеса, опциите за пътешестване и английската стопанска система “, посочи представителят на „ Бритиш Еъруейс “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР