Британката Андрия Зафираку, начална учителка в проблемен район в Лондон,

...
Британката Андрия Зафираку, начална учителка в проблемен район в Лондон,
Коментари Харесай

Награда от 1 милион долара за най-добър учител в света

Британката Андрия Зафираку, начална учителка в проблематичен регион в Лондон, бе оповестена на гала в Дубай през вчерашния ден за най-хубав преподавател в света и получи премия от един милион $, съобщи Франс прес.

" Поздравления на Андрия Зафираку, че завоюва купата най-хубав преподавател в света - най-хубавата специалност в света ", написа в Туитър емирът на Дубай Мохамад бин Рашед Ал Мактум, откакто връчи премията на лауреатката. На церемонията участва международният първенец във Формула 1, британецът Луис Хамилтън, който донесе наградата със състезателен болид, ескортиран от дубайската полиция. Зафираку бе една от 10-те финалистки всред 30 000 претенденти от целия свят, които участваха в интернационалния конкурс за най-хубав преподавател в света.

Тя преподава в общинското учебно заведение на Алпертън - многоетнически безпаричен регион в северен Лондон, показаха уредниците. Научила е съществени думи и изречения от 35-те езика, говорени в нейното учебно заведение - в това число хинди, тамилски и гуджарати - и може да поддържа връзка с учениците си и техните родители, мнозина от които са бежанци. Освен това Зафираку е въвела промяна на образователната стратегия, с цел да я направи по-близка до всекидневието на своите възпитаници.

Конкурсът за най-хубав преподавател се провежда за четвърти път от фондацията Варки (Varkey), работеща в Дубай. Наградата е финансирана на траншове, с изискването, че лауреатът ще остане преподавател минимум пет години. Фондацията е учредена от индийското семейство Варки, които са се заселили през 50-те години на предишния век в Обединените арабски емирства, по това време английски протекторат.

Фамилията е натрупала положение, като е построила мрежа от частни учебни заведения, предопределени в началото за децата на заселници от западни страни или от Индийския субконтинент, настанили се в страните от Персийския залив по времето на петролния взрив, показва Агенция Франс Прес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР