Британецът Антъни Джошуа получи ултиматум от Световната боксова асоциация (WBA)

...
Британецът Антъни Джошуа получи ултиматум от Световната боксова асоциация (WBA)
Коментари Харесай

WBA с ултиматум към Джошуа

Британецът Антъни Джошуа получи ултиматум от Световната боксова асоциация (WBA) да започва неотложно договаряния за мач с Александър Поветкин, в противоположен случай поясът му ще бъде лишен. Босовете на организацията се разгневиха на супершампиона, откакто Ей Джей показва намерено отвращение да се бие с Руския Витяз и отдаде желания за мач с Дионтей Уайлдър (САЩ) за обединяването на поясите.

На 5 април започва едномесечният период, в който двамата би трябвало да уговорят срещата. На 31 март британецът победи Джоузеф Паркър (Нова Зеландия) и стана притежател на трофеите на WBA Super, WBO, IBF и IBF. А от предходната година руснакът е формален кандидат за купите на WBA и WBO.
Надлъгването на Джошуа и Уайлдър, първенец на WBC, обаче продължава. От щаба на американеца разкриха, че Антъни им е предложил 12,5 млн. $, което е прекомерно малко. И насочиха оферта: 40 % за Дионтей плюс реванш.

“Джошуа желае систематизиране на приходите 50 на 50, само че това е единствено за пред медиите, офертата е напълно друга “, твърди Шели Финкъл, управител на бомбандировача от Алабама.
И прикани Антъни да не се надценява, тъй като почитателите на бокса желаят да гледат мач сред най-хубавите двама в тежка категория.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР