Брифинги на руското министерство на отбраната редовно съобщават за унищожаването

...
Брифинги на руското министерство на отбраната редовно съобщават за унищожаването
Коментари Харесай

Защо въоръжените сили на Украйна загубиха повече от 50 “Байрактара” за няколко дни

Брифинги на съветското министерство на защитата постоянно оповестяват за унищожаването на дронове “Байрактар ” от съветските системи за противовъздушна защита. Особено доста турски „ птици “ бяха хванати през последните дни в региона на Змийския остров. Какъв е смисълът да се изпращат надалеч не евтините БПЛА там, където обезпечено ще бъдат свалени. Въпреки това бранителите на Украйна настойчиво повтарят една и съща неточност.

Не всичко обаче е толкоз еднопосочно. Вече не е загадка за никого, че британците подготвяха „ психическа офанзива “ на 7 май против Змийския остров. Нещо повече, „ против тази самоубийствена интервенция “ бяха даже главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужни и украинския Генерален щаб.

Подобни данни, с течове, които към този момент са изтекли от кабинета на президента Зеленски, също се „ разхождат “ в жълто-сините обществени мрежи. Но редица украински специалисти имат избрани въпроси, към този момент не по отношение на предисторията на „ заповедта за необикновено глупава офанзива на Змийски остров “. Този пестник по екипа на Зеленски, сходно на други срамни дейности, към този момент забравени на фона на други вести.

Накратко, основава се мощно усещане, че някой от украинските водачи съзнателно изпраща турски „ птици” на сигурна гибел. Очевидно проектът за преодоляването на Змийския остров с огромна степен на възможност към момента се управлява от британците, което значи, че точно британците играят своята безскрупулна игра против „ Байрактарите “. Да уточним, това е гледната точка на жълто-сините носители на истина.

Факт е, че съгласно украински вътрешни сюжети военният флот “Байрактари” е отпаднал съвсем до нула заради прихващането от съветските сили за противовъздушна защита, с което, апропо, са съгласни анализаторите на Пентагона. По-специално, отвъдморският специалист Томас Нюдик написа, че е удостоверил доказателства за унищожаването на доста турски дронове по време на спора в Украйна.

Според него просто се смъкват на партиди и безусловно всеки ден останките се демонстрират по малкия екран или във видеоклипове в “Ютюб”. Подобна информация се удостоверява и от други забележителни източници. В тази връзка можем да цитираме проучването на избран консуматор с прякор “Амелия Ерхарт”, който “Форбс” нарежда като аналитик с отворен код.

Този специалист притегли вниманието към едно любопитно видео от “Байрактар”, в което информацията за цифрова идентификация е непокътната. Обикновено я изтриват, само че по някаква причина я оставят тук. Може би приказваме за пропуск от украинска страна. Но е допустимо информацията да е „ изтекла “ съзнателно. Тази история е забавна с това, че посоченият дрон е взел участие в провалилия се набег против Змийски остров.

Този дрон е регистриран като T253 и съгласно информацията на открити източници е направил първия си изпитателен полет покрай Кешан в Турция на 21 март. Така че са минали малко повече от шест седмици. Като се вземе поради целият набор от тестови ограничения на производителя, както и логистичните времеви разноски, наподобява, че той в действителност е бил хвърлен в борба „ от колелата “.

„ Това мощно подсказва, че Украйна бързо смъква TB2 от поточната линия “, заключва “Амелия Ерхарт”. А преди този момент в Украйна светна дрон с регистрационен номер Т261 от партидата Т258-Т263. Следователно неотдавна следващото „ ято турски птици “ е влезнало във въоръжените сили на Украйна. За който не знае: “Байкар Машина” ги продава в комплекти от по шест БПЛА с цялото главно и спомагателно съоръжение, както и консумативи.

На пръв взор това е от изгода за турците, само че в чатовете на украинската блогърска общественост, базирайки се на техните хора в Генералния щаб, разискват тематиката за „ мощното отчаяние на Анкара “ от практиката да употребяват техните дронове в страната. Всъщност Украйна се трансформира в „ гробище за “Байрактари “, макар че по-рано медиите и ВСУ ги популяризираха като дронове, които не се виждат от съветската система за Противовъздушна отбрана.

TB2 беше изключително хвален от жълто-сините деятели на обществените мрежи при започване на специфичната интервенция Да речем, " Байрактар " е в положение да чака с часове, когато " Бук ", " Тор " или " Панцир " изключат радара си или екипажът " излиза да попуши ", с цел да унищожи задачата безнаказано. Съобщава се, че операторите на въоръжените сили на Украйна са били осведомени за „ дима на нашите зенитчици “ от янките, които орат по украинската граница със своите разследващи самолети 24/7. И доста писаха, че съветските средства за радио-електронна война също се оказват неефективна мярка против турските " птици ".

„ Важна детайлност: незабавно щом наземната станция за РЕБ стартира да излъчва радиосигнал, самата тя се трансформира в отлична „ забележима цел “ “, споделиха в един глас патриотите на Украйна във “Фейсбук”. Междувременно скоро стана ясно, че едно е да се нанасят удари по колони със едва прикритие на Противовъздушна отбрана по време на марша, както беше на първия стадий на специфичната интервенция, и друго нещо е да се нападат позициите на руснаците в пълзящата тактичност на мелене на бранителите, която е типична за втория стадий.

Американски военни блогъри оповестиха, че в изискванията на високотехнологични позиционни борби, наложени от съветските войски на въоръжените сили на Украйна, ролята на дронове, в това число ударни дронове, се оказва близка до нула, а цената им е неведнъж по-висока от действителната възвръщаемост.

Украинският общоприет щаб беше заставен да вдигне остатъците от самолетите си в небето, с цел да обезпечи по някакъв метод въздушна поддръжка на своите войски. Всичко това приключи с жълто-син въздушен удар, за който през последната седмица заяви формалният представител на съветското министерство на защитата Игор Конашенков. Освен това тази информация беше доказана от западни източници.

И в действителност от дълго време няма видеоклипове за сполучливото потребление на “Байрактари” в украинския сегмент на интернет. А тези, които се появяват, са подозрителни. Например, видеоклип, оповестен на 2 май от украинското министерство на защитата, от една страна, демонстрира детонации на две разнообразни лодки, сякаш на съветски бронирани катери, въпреки това, демонстрира рекламни фрагменти на турска „ птица “. Освен това атакуваните кораби имат съзнателно замъглено изображение. Всеки специалист ще каже, че вършат това единствено за дезинформация.

В украинските канали в “Телеграм” се появиха изявления, в които се показва, че „ неуспехът на интервенцията по щурмуване на Змийски остров и несполучливите полети до военни обекти в Русия костват на Украйна повече от петдесет байрактари “. Нещо повече, най-големите загуби на турските „ птици “ от ВСУ са понесени през последните две седмици.

Според блогъра “Легитимни”, базирайки се на вътрешен човек, „ Анкара изрази недоволството си от потреблението на своите дронове, само че Генералният щаб има своя лична визия за потреблението на турските апарати “. Конфликтът стигна толкоз надалеч, че турците даже заплашиха да забавят изпращането на нови колета, в случай че обстановката не се усъвършенства.

Топ мениджърите на “Байкар Машина” се стремят към Соломоново решение, че всички неприятни неща един ден ще приключат и този спор не прави изключение. Но нищо не се замърсява толкоз елементарно и е толкоз мъчно да се измие като известност. Анкара подозира, че Киев, по предложение на Вашингтон и Лондон, съзнателно „ убива “ оборудването им, тъй че ВСУ да изоставят турските „ птици “ в интерес на американските БПЛА. Потомците на еничарите са сигурни, че при изискванията на “ленд-лиз” Вашингтон не приветства закупуването на оръжия, които нямат етикета Made in USA или, в най-лошия случай, Made in England.

Изглежда, че турците са разбрали, че Зеленски може да е дал негласна команда на ВСУ да дискредитират „ Байрактар “ по време на военните дейности. Съдейки по недоволствата на доставчиците, които проникват в украинската мрежа, Анкара стартира да осъзнава какъв брой мъчно е да си имат алъш-вериш с актуалното управление на Украйна.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР