Брезово. Всяка година в България завършват около 250 000 студенти,

...
Брезово. Всяка година в България завършват около 250 000 студенти,
Коментари Харесай

Брезово подкрепи предложенията на БСП за реализацията на младите хора у нас, в Куклен и Садово поискаха качествено здравеопазване за малките населени места

Брезово. „ Всяка година в България приключват към 250 000 студенти, само че няма лекари, учители и инженери. Заради неналичието на реализация, младите отиват в чужбина. Подкрепяме вашето предложение лекарите да остават да работят у нас най-малко първите 5 години след завършването си, само че предлагаме това да се разшири и за експертите в софтуерния бранш “. Това споделиха поданици на община Брезово на среща с представителя на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева и секретаря на групата Ирена Анастасова, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Хората настояха, дотациите за произвеждане на пшеница и зърнени култури да се разпределят и за производството на зеленчуци, плодове и развъждане на животни. Учители, присъстващи на срещата, обявиха, че възбраната децата да повтарят от първи до четвърти клас ще докара до още по-голяма неначетеност и настояха това да бъде отстранено от системата на образованието. Учителите разясниха, че квалифицираната от ръководещите реформа- в учебните заведения да преподават хора, които нямат педагогическо обучение е под паника ход и това ще докара до още по-голямо понижаване на качеството на образованието.
Народният представител Ирена Анастасова сподели, че би трябвало да има по-добра връзка сред учебното заведение и бизнеса, с цел да могат младежите да натрупат опит. „ Трябва да се направи разбор за това- какви фрагменти са нужни на бизнеса и тези специалности да бъдат застъпени в междинното обучение “, сподели още тя. Анастасова добави, че учителите са превърнати в админи и вместо да преподават, пишат всевъзможни документи и доклади. Народният представител сподели още, че във „ Визия за България “ левицата предлага бедните фамилии да бъдат подпомагани за образованието на децата им, до момента в който те не завършат 4-ти клас.
„ В Европа опазването на здравето е солидарно и хората с ниски приходи могат да получат качествена услуга. У нас, обаче, не е по този начин “, сподели представителят на ПГ на Българска социалистическа партия Елена Йончева. Тя съобщи, че по този индикатор ГЕРБ са най-антиевропейската партия, а това, което вършат в опазването на здравето, е извънредно дясно. „ В Европа 10% от парите за здраве идват от хората, а в България, най-бедната страна в Европейски Съюз, те се разделят 50 на 50. 4 милиарда лева дава страната и още толкоз идват от всички жители, това не е заслужено “, добави Йончева. Тя сподели още, че лечебните заведения не би трябвало да са търговски сдружения, а частните лечебни заведения не би трябвало да се финансират от НЗОК. „ Трябва да се обърне внимание на доболничната помощ и да се влага в профилактиката, тъй като хората имат потребност от положително и навременно лекуване “, разяснява още Елена Йончева. Тя изясни, че вотът на съмнение е опция хората да видят проблемите на опазването на здравето и да чуят какво предлага Българска социалистическа партия, тъй като опазването на здравето е пред банкрут. „ Болниците имат отговорности към страната в размер на 600 млн. лева и още 200 млн. лева към непознати застрахователи “, изясни националният представител.
На среща с жителите на Куклен националният представител Станислав Владимиров изясни, че ние сме една от дребното страни с толкоз висок Данък добавена стойност върху детските храни, медикаментите и такъми, свързани с развъждането на децата. „ Има артикули от първа нужда, на които ставката от Данък добавена стойност може да бъде покрай нулата ”, безапелационен бе Владимиров. По думите му ролята на страната прекомерно дълго време е оставяна настрана. „ Държавата може да бъде освен регулатор, само че и вложител в редица браншове, като енергетиката, да вземем за пример ”, добави националният представител. В Куклен депутатът Кристина Сидорова съобщи, че „ Визия за България “ е диалог за родината ни - надпартийно и надмандатно. „ Диагнозата на положението на страната е ясна, търсим решенията. Най-важното е да намерим решенията, с които да спрем демографската злополука “, разяснява тя. Сидорова изясни, че във Визията левицата предлага повече държава- там, където е належащо, смяна в системите на образованието и опазването на здравето. „ Важно е да имаме грамотни и мислещи хора на финала на образованието си, които да остават тук и да работят за просперитета на родината си “, безапелационна бе Кристина Сидорова.
На срещата с народните представители Жельо Бойчев, Георги Стоилов и Стефан Бурджев поданици на общ. Садово желаеха отпадането на делегираните бюджети в образованието. „ Парите в учебните заведения би трябвало да се дават поради знанията на нашите деца, а не на брой възпитаници. Това сътвори циничен модел и понижи качеството на образованието “, споделиха те. Жителите на Садово, измежду които и представители на други партии, желаеха и по-качествено и налично опазване на здравето и обявиха, че поддържат импортирания от левицата избор на съмнение. Те прибавиха, че преди няколко месеца обитаемото място е наводнено няколко пъти от канал на Напоителни системи, само че никой не им е обърнал внимание и желаеха подпомагане от народните представители за решаването на казуса. Депутатът Героги Стоилов изясни, че България би трябвало да се завърне към обичайните браншове, като зарзаватчийство и зеленчукопроизводство. „ Фермерските пазари са разсипани в страната. Земеделието е подценявано. Корупцията на всички равнища е голям проблем, а огромната част от дотациите в земеделието се взимат от няколко души. С „ Визия за България “ желаеме да променим този модел “, съобщи Стоилов. На срещата националният представител Жельо Бойчев обясни в резюме документа, който левицата предлага и съобщи, че Визията цели да промени социално-икономическия модел на страната. Той добави, че претекстовете на Българска социалистическа партия за вота на съмнение в опазването на здравето са писани дружно със съсловните и пациентски организации, с цел да бъдат отразени всички наболели проблеми в бранша. Народният представител Стефан Бурджев съобщи, че страната отсъства от селата и дребните обитаеми места. „ ГЕРБ организират политика за заличаване на българското село. Страната ни не отстоява своите ползи в региона на браншове, като отглеждане на животни, зарзаватчийство и зеленчукопроизводство “, сподели още Бурджев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР