Брекзит се отлага - временно. След няколко часови преговори лидерите

...
Брекзит се отлага - временно. След няколко часови преговори лидерите
Коментари Харесай

Юнкер за Брекзит: Нямаме какво повече да дадем

Брекзит се отсрочва - краткотрайно. След няколко часови договаряния водачите на 27-те страни-членки на Европейски Съюз утвърдиха закъснение на развода сред Лондон и Брюксел, само че при избрани условия.

Ако през идната седмица английският парламент утвърди договорката на премиера Тереза Мей, напускането на Англия се отсрочва до 22 май, в случай че това не се случи - отлагането се удължава до 12 Април. До тази дата са вероятни всички разновидности - овакантяване със съглашение, без съглашение, дълго удължение или отвод от Брекзит, сподели ръководителят на Европейския съвет - Доналд Туск. Според ръководителя на Еврокомисията Жан-Клон Юнкер, Брюксел е дал на Лондон всички вероятни гаранции. Мей благодари на водачите на 27-те, само че за следващ път акцентира, че не би желала Англия да взе участие в евроизборите.
Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет: При първия сюжет - в случай че идната седмица Народното събрание утвърди съглашението, Европейският съвет се съгласи на пролонгация до 22 май. При втория сюжет - в случай че Народното събрание отхвърли съглашението, Съветът се съгласи на отсрочване до 20 Април... до 12, 12 Април...Жан-Клод Юнкер, ръководител на Европейска комисия: Днес водачите на 27-те страни-членки утвърдиха законово обвързващите клаузи, за които министър председателят Мей и аз се договорихме в Страсбург. Това добавя и затваря целия развой. Ние нямаме какво повече да дадем.Тереза Мей, министър-председател на Англия: Това, което акцентира взетото през днешния ден решение, е какъв брой значимо е Парламентът да утвърди договорката за Брекзит, с цел да се постави завършек на несигурността, и да можем да напуснем общността безпрепятствено и по избран ред.  © EPA / БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР