Брекзит изправи не само България, но и целия Европейски съюз

...
Брекзит изправи не само България, но и целия Европейски съюз
Коментари Харесай

Евродепутатът Ева Майдел: 30% от българските компании очакват негативи от Брекзит

 img-20180426-wa0008  img-20180426-wa0010  img-20180426-wa0015  img-20180426-wa0022
„ Брекзит изправи освен България, само че и целия Европейски съюз пред една невиждана обстановка, в която спекулации и боязън от незнайното елементарно могат да заменят градивните диалози. Близо 30% от българските компании чакат негативи от Брекзит и за мен е значимо българският бизнес да се срещне с договарящия екип и да е предпазен след напускането на Обединеното кралство. ”, съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на конференция на високо равнище отдадена на резултатите от Брекзит върху бизнеса с присъединяване на Мишел Барние, основния договарящ на Европейски Съюз за напускането на Англия.

По време на събитието се разискаха въпроси за бъдещите бизнес връзките сред европейски, в това число и български компании, и английските им сътрудници, както и прогнози за адмнистративна тежест за предриятията и разноски за адаптиране на бизнес тактиките към новата действителност след Брекзит. “Вярвам, че когато сме дружно, сме по-силни, единствено по този начин ще останем измежду водещите стопански системи. Бъдещето на Европа е доста по-важно от Брекзит. Европейски Съюз би трябвало да работи за по-добра сигурност икономическа и социална. ”, зави основният договарящ за Европейски Съюз Мишел Барние.

За пръв път представители на браншови организации и неправителствен бранш имаха опцията да насочат съответни въпроси и показват гледните си точки пред основния договарящ на Европейски Съюз за напускането на Англия Мишел Барние. „ Осведомеността на българските бизнеси по отношение на хода на договарянията ще понижи рисковете от загуба на конкурентоспособност и ще им помогне за по-доброто ръководство на запаси и обмисляне на вложения и ще ги приготви за след Брекзит. Срещи, като тази, са от са от изключителна значимост за прозрачността на договарянията и публичния разговор, който е нужен по тематиката и аз приканвам за повече такива начинания. ”, добави Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Конференцията „ Подгответе се за Брекзит – последици за европейския бизнес ” се организира в четвъртък, 26 април 2018 година, в Представителството на Европейска комисия в България и бе проведена от Европейското интернационално придвижване, чийто ръководител е Ева Майдел, в партньорство с Камарата на индустриалците и работодателите в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР