Брекзит без споразумение ще подтикне Великобритания към рецесия, прогнозира най-голямата

...
Брекзит без споразумение ще подтикне Великобритания към рецесия, прогнозира най-голямата
Коментари Харесай

The Independent: Брекзит без споразумение ще подтикне Великобритания към рецесия

Брекзит без съглашение ще подтикне Англия към криза, предвижда най-голямата международна организация за кредитен рейтинг, като добави гласа си към сходни предизвестия от икономисти, написа английският вестник The Independent.

Дори Джереми Хънт - който споделя, че като министър-председател ще изведе Обединеното кралство от Европейски Съюз без договорка, в случай че е належащо - призна, че това може да аргументи съвсем толкоз стопански вреди, колкото и финансовата рецесия от 2008 година, която докара до тежка криза и остави 2.7 милиона души без работа. "Ние имаме вяра, че без съглашение, английската стопанска система евентуално ще влезе в криза ", се споделя в последния годишен разбор на английската платежоспособност от страна на Moody's, една от трите най-големи международни кредитни организации за вложители. „ Британският паунд, който към този момент отслабва след гласуването на Брекзит, ще бъде подложен на нов напън.

Инфлацията ще нарасне временно… ще понижи действителните заплати през първите две до три години след Брекзит. Това от своя страна ще окаже въздействие върху потребителските разноски и ще понижи растежа. " Самото държавно управление на Обединеното кралство, както Moody's означи, през ноември пресмята, че напускането на Европейски Съюз без съглашение би понижило Брутният вътрешен продукт сред 6,3 и 10,7 на 100 в продължение на 15 години. В същото време международната стопанска система се задъхва, подкопана от напрежението, подбудено от комерсиалната война на Доналд Тръмп, основно с Китай, само че и със закани за Европа и Мексико. Като предвестител на бъдещите събития, по-слабото търсене от чужбина е главен мотор за ненадейно внезапно стесняване на производството във Англия през юни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР