Бразилското правителство предприе инициатива за техническо ограмотявате на населението(снимка: CC0

...
Бразилското правителство предприе инициатива за техническо ограмотявате на населението(снимка: CC0
Коментари Харесай

Microsoft ще обучи 5,5 млн. бразилци по данни, облак и AI


Бразилското държавно управление предприе самодейност за техническо ограмотявате на популацията
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft и бразилското държавно управление оповестиха партньорство, в границите на което американската корпорация ще образова милиони жители по настоящи технологии през идващите три години.

По програмата „ Mais Brasil ” е създадена отдалечена просветителна платформа, взаимно от Microsoft и Министерство на стопанската система, която предлага 20 курса посредством инструментите Microsoft Community Training, с потенциал да образова 5,5 милиона търсещи работа до 2023 година
още по тематиката
Предлаганите софтуерни курсове включват варианти на разнообразни равнища, вариращи от цифрова просветеност до по-модерни модули в области като изчислителни облаци, изкуствен интелект (AI) и просвета за данните.

В допълнение, Microsoft подарява заеми в облака, с цел да спомогне за възстановяване на националната система за претовареност и вероятностите за работа на 25 милиона бразилци. Система на база изкуствен интелект ще свърже хората и техните умения със съответните благоприятни условия за работа, а също по този начин ще ги насочва към квалификационни курсове.

„ В региона на осведомителните технологии и връзките има доста огромен недостиг от квалифицирани експерти. Една от главните ни фокусни области е да притеглим вниманието на младите към софтуерната кариера ”, съобщи при пускане на самодейността бразилският министър на науката, технологиите и нововъведенията Маркос Понтес.

Квалификацията на работната мощ е от решаващо значение за бъдещето на Бразилия, добави той, представен от ZDNet. Microsoft е определена за сътрудник в плана, заради желанието на компанията да способства за квалифициране на популацията без спомагателни разноски за държавното управление, разяснява Карлос Коста, началник на Специалния секретариат за продуктивност, претовареност и конкурентоспособност в Министерството на стопанската система.

„ В момента нямаме [финансови] запаси. Някои компании предложиха решения, които биха били краткотрайно безвъзмездни и по-късно платени ”, отбелязва Коста. През юли Microsoft се е съгласила да понижи цените на продуктите си, доставяни на бразилското държавно управление, като част от начинания, ориентирани към усъвършенстване на разноските за ИТ в обществения бранш.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР