Бразилският президент Мишел Темер подписа заповедта за екстрадиция в Италия

...
Бразилският президент Мишел Темер подписа заповедта за екстрадиция в Италия
Коментари Харесай

Бразилският президент подписа заповедта за екстрадиция на Чезаре Батисти в Италия

Бразилският президент Мишел Темер подписа заповедта за екстрадиция в Италия на някогашния крайноляв деятел Чезаре Батисти, съобщи Франс прес, като се базира на източник от неговата администрация.
Батисти бе наказан на пожизнен затвор в родината си за убийството на четирима души.

Бившият крайноляв деятел, трансформирал се в създател на полицейски романи, живее в Бразилия от 2004 година Сега той е търсен от управляващите, откакто арбитър от Върховния съд постанови италианецът да бъде задържан, с цел да бъде екстрадиран.
През 1993 година Чезаре Батисти получи доживотна присъда в Италия за убийството на четирима души и съучастничество в убийства в края на 70-те години на предишния век, когато членувал в крайнолява формация. Той твърди, че е е почтен.
След като бяга от италиански затвор през 1981 година, Батисти първо отива в Мексико, а по-късно - и във Франция пред 1990 година Установява се в Бразилия през 2004 година

След дълъг правосъден развой за възможната екстрадиция на италианеца, тогавашният бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва, който е с леви убеждения, реши през 2010 година да не го предава на Италия. Вчера сутринта определеният за президент на Бразилия Жаир Болсонаро от крайната десница удостовери желанието си да съобщи Батисти на Италия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР