Бразилският президент Жаир Болсонару обвини политическите си противници в организиране

...
Бразилският президент Жаир Болсонару обвини политическите си противници в организиране
Коментари Харесай

Болсонару обвини противниците си в опит да го свалят от власт чрез задушаване на свободата на словото

Бразилският президент Жаир Болсонару упрекна политическите си съперници в образуване на полицейски обиски против негови онлайн последователи в опит да го смъкват от поста .

Върховният съд на страната предходната година стартира престъпно следствие за " подправени вести и интернет закани ", ориентирани към съда, негови членове и членове на фамилиите им, напомнят международните осведомителни организации.

Федералната полиция през вчерашния ден извърши обиски по домовете на някои от последователите на Болсонару в пет щата и Федералния окръг, който включва столицата Бразилия, като част от следствието.

Полицията към момента не е разкрила самоличността на хората, които са били обискирани. Междувременно няколко души обявиха, че техните домове или офиси са били претърсени: измежду тях са депутатът от Сао Пауло Дъглас Гарсия, някогашният конгресмен Роберто Джеферсън и блогърът Алан дос Сантос, както и бизнесмените Едгар Корона и Лучано Ханг.

Синът на Болсонару Карлос разкритикува остро следствието като " противоконституционно, политическо и идеологическо ", до момента в който съветникът на президента Филипе Мартинс се оплака, че към ударените от управляващите се " отнасят като нарушители, които се осмеляват да изразят отзиви, които не се харесват на върхушката ".

Болсонару постоянно се е сблъсквал с Върховния съд поради решения, които лимитираха неговите пълномощия, в това число и през април, което даде на губернаторите на щати пълномощието да постановат ограничаващи ограничения поради епидемията от новия ковид, макар проектите му да отвори още веднъж страната.

Съдът предишния месец също по този начин стартира настрана следствие на хипотетичните опити на Болсонару да се намеси във федералната полиция. Президентът отхвърля непозволените дейности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР