Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви днес, че правителството не разполага

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви днес, че правителството не разполага
Коментари Харесай

Болсонаро: Правителството няма ресурс, за да се справи с пожарите в Амазония

Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи през днешния ден, че държавното управление не разполага с задоволително запаси да се оправи с горските пожари в Амазония, откакто сателитни фотоси демонстрираха рекорден брой огнища тази година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В изказване, излъчено наживо във Facebook, президентът сподели, че държавното управление проверява събитията към пожарите. Той акцентира, че в никакъв случай не е твърдял, че неправителствени организации са запалили пожарите в Амазония, а единствено е изразил съмненията си.

Горските пожари в Амазония от началото на годината са се нараснали с 83 % в съпоставяне със същия интервал на 2018 година, сочат данни на бразилската организация за галактически проучвания.

Агенцията е записала 72 843 пожара - най-вече, откогато през 2013 година стартира се води статистика. Повече от 9500 огнища са открити от спътниците единствено от предишния четвъртък насам.

Бразилският президент през вчерашния ден разгневи екоактивистите с голословните си изказвания, че Неправителствени организации са запалили горите в Амазония, с цел да го злепоставят, откакто спря финансирането им.

Изявленията му провокираха отвращение в обществените мрежи и се трансфораха в една от най-споделяните тематики през вчерашния ден. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР