Бразилският президент Жаир Болсонаро уволни здравния министър на страната Луис

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро уволни здравния министър на страната Луис
Коментари Харесай

Болсонаро уволни здравния министър на Бразилия

Бразилският президент Жаир Болсонаро уволни здравния министър на страната Луис Енрике Мандета след нескончаем спор по стратегията за битка с епидемията от ковид в страната, оповестява Ройтерс. Освен това Болсонаро прикани локалните управляващи да анулират ограниченията за обществено блокиране, защото били нездравословни за  икономиката на страната.

Близо 2000 са към този момент жертвите на болестта в Бразилия, само че Болсонаро продължава да твърди, че това е просто " някакво си грипче " и подлага на критика губернаторите за въведените ограничавания, подкрепяни като ограничения за преодоляване на епидемията от  здравните специалисти и отрасловият министър Луис Енрике Мандета. В телевизионни изяви президентът на Бразилия на няколко пъти упрекна Мандета, че не е наясно с  необходимостта от запазването на работни места и още веднъж прикани за обновяване на бизнес интензивността в Бразилия, която е най-голямата стопанска система в Латинска Америка. „ Трябва да се върнем към естественото, може би не доста бързо, само че би трябвало да стартираме да демонстрираме известна еластичност “, сподели Болсонаро. Правителството няма да може дълго да дава незабавна помощ на бедните, предизвести той.
Спорът на висше политическо и държавно равнище в Бразилия се разгоря на фона на обществено оповестени планове от някои страни последователно да стартират да разблокират икономическата интензивност.  В същото време медицинските специалисти са на мнение, че пикът на пандемията в Бразилия към момента следва и е прекомерно рано да се приказва за унищожаване на рестриктивните мерки. " Не мислете, че сме преодолели пика на болестта. Здравната система към момента не е подготвена за ускоряването й ", предизвести уволненият здравен министър Мандета в коментар на прощаване. Докато Болсонаро остро подлага на критика налагането на ограничавания, министерството на опазването на здравето, водено от Мандета, даде насоки в поддръжка на ограниченията за обществено разстояние. Ежедневните брифинги на Мандета опровергаваха и изказванията на Болсонаро, че към този момент има ваксина за ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР