Бразилският президент Жаир Болсонаро, който многократно омаловажаваше рисковете при зараза

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро, който многократно омаловажаваше рисковете при зараза
Коментари Харесай

Болсонаро рекламира хидроксихлорокин, макар да не е доказано, че помага за COVID-19

Бразилският президент Жаир Болсонаро, който неведнъж омаловажаваше рисковете при болест с новия ковид, в този момент яростно популяризира лекарството хидроксихлорокин, написа „ Ню Йорк таймс “.

Болсонаро неведнъж е заявявал, че маските не правят работа и, че коронавирусът не е рисков за множеството хора. Това се случва на фона на над 1000 смъртни случая от COVID-19 в Бразилия на ден.
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро е с позитивен тест за ковид От началото на пандемията 65-годишният водач беше изрично срещу използването на противоепидемични ограничения
След като стана ясно, че Болсонаро е инфектиран с новия ковид, президентът на страната демонстрира радостно въодушевление в обществените мрежи. Не единствено това – той намерено популяризира изгодите на анти-маларийното лекарство хидроксихлорокин, за което се счита, че може да повлияе удобно на тежките случаи на COVID-19.

„ Чувствам се доста по-добре от преди. Очевидно работи “, споделя Болсонаро във видеоклип, оповестен в обществените мрежи преди дни, до момента в който в кадър изпива доза хидроксихлорокин.

Подобно на своя американски сътрудник Доналд Тръмп, и Болсонаро изцяло пренебрегва редицата предизвестия от медицинския свят, че хидроксихлорокина може да докара до съществени увреждания.

Медикаментът към момента не е изрично потвърдено, че работи за лекуването на COVID-19. Наистина при някои пациенти се следи усъвършенстване на положението, само че при други то се утежнява.
Обрат: Оттеглиха изследването, че хидроксихлорохинът е рисков Проучването докара до нова наредба от СЗО за прекъсване на всички клинични тествания на медикамента
Критиците на Жаир Болсонаро се притесняват, че неговата непрекъсната реклама на хидроксихлорокин ще докара до по-често неконтролирано приемане на медикамента. Така повече хора ще купуват и пият анти-маларийното лекарство, като в това време ще обръщат по-малко внимание на предварителната защита.

Американският президент Тръмп загатва все по-рядко хидроксихлорокина, изключително след появяването на няколко изследвания, че той може да нанесе съществени вреди на хора със сърдечни проблеми.
Мутафчийски: Все още хидроксихлорохинът не е отритнат като способ По думите му сега той се употребява в цяла Латинска Америка, Африка и в някои европейски страни
У нас хидроксихлорокин е един от медикаментите, които се ползват при лекуването на COVID-19.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР