Бразилският отдел на американския производител на спортни и туристически дрехи

...
Бразилският отдел на американския производител на спортни и туристически дрехи
Коментари Харесай

Скандал: The North Face подмени снимките на пейзажи в Уикипедия с изображения със своята продукция

Бразилският отдел на американския производител на спортни и туристически облекла The North Face в границите на своята рекламна акция подмени фотосите с пейзажи в Уикипедия с сходни фотографии, само че на които има хора с облеклата на марката, както и с друга продукция на компанията.

So @thenorthface clumsily replaced Wikipedia photos with their own product-placement shots, then made a video about their clever "hacking ". Dicks. https://t.co/AW9k4pBZdg pic.twitter.com/L6RyDlJz0X

— Mike Dickison (@adzebill) May 28, 2019

Освен това чиновниците на The North Face разгласиха прекомерно безсрамен клип, в който демонстрират по какъв начин са съумели да излязат на първи позиции в търсачката на Гугъл, без нищо да заплатят . Интересното е, че в клипа се твърди, че рекламната акция е утвърдена от фонда Wikimedia.



Но управлението на Wikimedia изрично опроверга тази информация и съобщи, че марката The North Face е злоупотребил с доверието на марката и съпостави дейностите на компанията с разрушение на социална благосъстоятелност.

„Добавянето на реклами и рекламно наличие опонира на политиката и задачата на Wikipedia“ – обявиха представителите на най-голямата онлайн енциклопедия. Те прибавиха, че са извънредно разочаровани от дейностите на американския производител.

В уеб пространството се подвигна вълна от възмущение и The North Face сервира извиненията си. Компанията съобщи, че с отхвърля от този рекламен план и към този момент по-добре ще образова своите чиновници.

We believe deeply in @Wikipedia’s mission and apologize for engaging in activity inconsistent with those principles. Effective immediately, we have ended the campaign and moving forward, we’ll commit to ensuring that our teams and vendors are better trained on the site policies.

— The North Face (@thenorthface) May 30, 2019

Рекламните изображения на The North Face към този момент са отстранени от Wikipedia, а на някои места са изрязани логотипите. Модераторите ревизират точността на публикациите, с цел да се убедят в тяхната индиферентност и надеждност на източниците.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР