Бразилският футболист Роналдо няма да вземе участие за Левски в

...
Бразилският футболист Роналдо няма да вземе участие за Левски в
Коментари Харесай

Левски без Роналдо срещу ЦСКА, „сините“ с искане към БФС

Бразилският футболист Роналдо няма да вземе присъединяване за Левски в дербито с ЦСКА. Нападателят отпадна от групата на Елин Топузаков в последния миг, откакто не съумя да се възвърне от травма. Роналдо е обърнал гален по време на подготовка в петък, като от треньорския щаб се надяваха контузията да отшуми. Засега не е ясно кой ще го размени на фланга на офанзивата.

Левски приема ЦСКА на националния стадион „ Васил Левски “ през днешния ден от 18:45 ч. Двубоят е решителен и за шампионската купа на страната, като „ алените “ са на 2 точки зад водача Лудогорец, който в това време ще гостува на Черно море.

Топузаков разгласи групата от 20 играчи за срещата:

В часовете преди дербито от управлението на Левски се обърнаха с искане към Българския футболен съюз. Клубът упорства да бъде върната в началото оповестената дата за баража за евротурнирите. Срещата бе оповестена за 11 юни, само че от Спортно-техническата комисия към БФС през вчерашния ден я изтеглиха за ден по-рано.

„ Сините “ могат да избегнат баража довечера при победа над ЦСКА във Вечното дерби и загуба на ЦСКА 1948 от Локомотив Пловдив  у дома, само че евентуално ще се изправят против Арда през уикенда.

От ПФК Левски излязоха с позиция след гледище от страна на почитателите им.

„ Левскари,

Ръководството на „ ПФК Левски “ изрича остро противоречие с решението на Спортно-техническата комисия към БФС от 06.06.2023 година, с което бе изменена датата на баража за присъединяване в Европейските клубни шампионати.

Решението на СТК е аргументирано със „ съблюдаване на феърплея и равнопоставеността “ сред тимовете, които ще вземат присъединяване в срещата. Ето за какво задаваме няколко въпроса към комисията и към Българския футболен съюз:

При равни условия ли ще бъдат сложени двата тима в баража за присъединяване в Европейските клубни шампионати, при изискване, че единият разполага с 24 часа повече за възобновяване и подготовка?

Колко феърплей е решението тимът приключил на четвърто място в класирането да разполага единствено 72 часа до срещата?

Къде е феърплеят, когато се трансформира одобрената за баража дата единствено ЧЕТИРИ дни преди самия мач, без даже да се потърси някаква връзка с възможните участници в него?

Наясно ли са от СТК и БФС по какъв начин се провежда футболна среща с извънредно огромен залог и интерес към нея в границите на единствено 3 дни?

Сигналите за изтичащи контракти са неотносим мотив към „ феърплея и равнопоставеността “ сред участниците в шампионата, доколкото същите са решения на спортно-техническото управление на съответния клуб.

Взимането на сходни решения, очевидно противоречащи на феърплея и равнопоставеността сред участниците в шампионата, подкопават съществено доверието към комисиите на БФС.

Още един път подчертаваме, че взимането обективни решения са в основата на правовата страна каквато е България, част от която е и БФС.

Ето за какво настояваме Спортно-техническата комисия и БФС да преразгледат решението си и да върнат авансово оповестената дата – 11.06.2023 година “

Етикети: БФСЛевскиРоналдо

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР