Бразилските власти забраниха за неопределено време влизането на чужденци, независимо

...
Бразилските власти забраниха за неопределено време влизането на чужденци, независимо
Коментари Харесай

Нови ограничения за чужденците в Бразилия

Бразилските управляващи не разрешиха за неопределен срок влизането на чужденци, без значение от тяхната народност , с изключение на със аероплан заради опасността от разпространяването на пандемията от ковид. Това обяснение на междуведомствения декрет бе оповестено от вестник " Глобо ".

Както прецизира изданието, възбраната се ползва за " идване по шосе, други сухопътни направления, както и воден превоз " и не се отнася за въздушния трафик.
 Бразилия с 43 500 новозаразени и 874 умряли от ковид
Бразилия с 43 500 новозаразени и 874 умряли от ковид

Над 16 млн. и 461 000 жертви

Както следва, от своя страна, от текста на постановлението, съответните ограничавания се вкарват по искане на Националната организация за санитарна ревизия (Anvisa) по отношение на евентуалните епидемиологични последствия от разпространяването на нови разновидности на SARS-CoV- 2 вирус , открит във Англия, Южна Африка и Индия. Остава цялостна възбрана за влизане в страната на тези, които са били в тези страни две седмици по-рано, както и възбрана за въздушен трафик с тези страни.

За да дойдат в Бразилия, чужденците ще би трябвало да дават негативен PCR тест за COVID-19, изработен не по-късно от 72 часа преди заминаването .
 Нов вариант на COVID-19 е открит в Бразилия
Нов вариант на COVID-19 е открит в Бразилия

Мутацията е засечена в щата Сао Пауло

Първият случай на коронавирусна зараза в Бразилия беше доказан на 26 февруари предходната година. Страната се подрежда на трето място в света след Съединени американски щати и Индия по брой инфектирани хора (над 16,5 милиона души). По брой смъртни случаи (над 462 хиляди) тя е на второ място след Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР