Бразилските остават без кислород“ за пациенти с коронавирус, съобщи БГНЕС.

...
Бразилските остават без кислород“ за пациенти с коронавирус, съобщи БГНЕС.
Коментари Харесай

Свършва кислородът за пациенти с коронавирус в бразилски болници

Бразилските „ остават без О2 “ за пациенти с ковид , заяви БГНЕС. Болниците в бразилския град Манаус са достигнали сериозна точка, лекувайки пациенти с ковид – страдайки от изострен дефицит на О2 и все по-отчаян и болен личен състав. Градът, ситуиран в щата Амазония, посрещна първите случаи на инфектирани. Здравните експерти, представени от локалните медии, предизвестиха, че " доста хора " могат да умрат заради липса на доставки на лекарства и здравна помощ.
Бразилия е записала над 205 000 смъртни случая от вируси – втората най-висока смъртност в света след Съединени американски щати. Амазония претърпя тежки загуби през първата вълна на пандемията, само че също по този начин е тежко обиден от новото повишаване на инфекциите. Миналата седмица в лечебните заведения бяха доставени хладилни контейнери, с цел да се съхраняват телата на все по-големия брой умряли. Джесем Орелана от института за научни проучвания във Фиокруз-Амазония съобщи пред Агенция Франс Прес, че някои лечебни заведения в Манаус са " изчерпали запасите си от О2 ", а някои центрове са се трансформирали в " вид газови камери " за пациентите. Изследователят сподели пред бразилските медии, че е получавала известия от първа линия, които разказват обезверения личен състав, който се пробва да поддържа пациентите живи посредством ръчна вентилация.
 Болници в Северна Ирландия издъхват поради ковид Болници в Северна Ирландия издъхват поради ковид
Министърът на опазването на здравето на Северна Ирландия Робин Суон съобщи, че COVID-19 е сложил здравната система под напън " както в никакъв случай...
В необятно публикувано видео от района, здравна служителка изиска помощ, като сподели: " Ние сме в извънредно положение . Днес просто е приключил кислородът в цялото поделение. Няма О2 и доста хора умират ", споделя тя в клипа. " Ако някой има О2, апелирам, занесете го в клиниката. Има толкоз доста умиращи хора. " Губернаторът на Амазония Уилсън Лима съобщи, че щатът е " в най-критичния миг от пандемията ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР