Бразилски учени твърдят, че песните на Адел намаляват стреса и

...
Бразилски учени твърдят, че песните на Адел намаляват стреса и
Коментари Харесай

За шофьорите: Тези песни са перфектни за пиковите часове

Бразилски учени настояват, че песните на Адел понижават напрежението и поддържат непрекъснат пулса, когато човек кара в пиков час, заяви в. " Дейли мейл ".

Успокояващи са и песните на Еня .

Учените от два университета в Сао Пауло са ревизирали теорията си с пет дами, шофиращи в бразилския град Марилия.

Плейлистата се състояла от версии на пиано на шлагерите " Hello " и " Someone Like You " на Адел, " Exile " на Еня , инструментална версия на " Amazing Grace " на Крис Томлин и мелодията за медитация " Electra " на " Еърстрийм ".

 
Жените са карали по натоварени улици 3 км в Марилия в автомобил, възложен от учените. Те са изминавали правите приблизително за 20 мин . В единия тест са карали с музика, а в другия - на безшумно. Учените измервали непрекъснато сърдечния им темп.

Музиката е понижила съмненията в сърдечния темп, а това с времето би помогнало за отбягване на съществени проблеми със сърцето. -->
 
" Установихме, че сърдечният стрес у участничките в опита понижава, когато слушат музика, до момента в който кара т ", сподели проф. Витор Валенти от екипа.

Сърдечният стрес е индикатор какъв брой се натоварва сърцето. Когато хората са уплашени, организмът им освобождава съединения, които форсират сърцето и подвигат кръвното налягане. Това усилва заплахата от увреждащо инфектиране или инфаркт за хората, които към този момент имат проблеми. Продължителните интервали с инфектиране или високо кръвно подготвят към насърчаване на сърдечносъдово заболяване, сърдечна непълнота, деменция, инсулт.
 
Известно е, че музиката подсъзнателно въздейства върху ритъма на мозъчните талази и контролира интензивността на нервната система, като смъква кръвното налягане и пулса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР