Бразилски учени определиха кое качество на царевицата влияе най-много върху

...
Бразилски учени определиха кое качество на царевицата влияе най-много върху
Коментари Харесай

Разкриха от коя царевица стават най-добрите домашни пуканки

Бразилски учени дефинираха кое качество на царевицата въздейства най-вече върху качеството на получените от рея пуканки. Оказва се, че това е дебелината на външния пласт на зърната. Резултатите от изследването са оповестени в Agronomy Journal.
За приготвянето на пуканки се употребява способността на царевичните зърна да се раздуват при нагряване, при което размерът им се усилва повече от 40 пъти. От това, какъв % от общия брой зърна са се разпукнали при процеса на нагряване, зависи икономическата успеваемост на производството и качеството на получения артикул. Все отново никой не обича, когато в пакета му с пуканки има неразтворени царевични зърна.
 Този мъж опита да се отърве от вредителите, само че ВЗРИВИ цялата градина (ВИДЕО) Този мъж опита да се отърве от вредителите, само че ВЗРИВИ цялата градина (ВИДЕО)
Какво вършиме, когато попаднете на хлебарка? Запазвате успокоение, крещите, движите се... или просто взривявате градината си. Последно...
Учени от университетите в Маринга и Рио де Жанейро решили да дефинират, кои от свойствата на царевичните зърна въздействат най-вече върху разпукването им. Основните фактори, които въздействат върху качеството на пуканките, е влажността на зърната, коефициентът на разширение и коефициентът на разпукването .
Доколко зърната усилват размера си, което е най-важната характерност на пуканките, зависи от по този начин наречения коефициент на разширение, се споделя в прессъобщението.
Колкото е по-висок този коефициент, толкоз е по-добро качеството на пуканките – обемните и мощно набъбналите зърна имат най-хубава конструкция и мекост. Предишни изследвания демонстрират, че положителното набъбване е обвързвано с по-високото наличие на нишесте в зърната и че сортовете царевица с по-дебел предпазен пласт имат по-висок коефициент на уголемение.
Авторите предположили, че способността за разширение също се въздейства от това до каква степен съдържащото се в зърната нишесте придвижва топлината по време на нагряване.
 Доказано: Този табиет ни прави по-грозни Доказано: Този табиет ни прави по-грозни
Стресът, като се изключи че вреди на половия ни живот, ни кара да изглеждаме и по-грозни, откри изследване на шотландски учени. Високите ни...
Учените сравнили 49 типа царевица съгласно другите характерности, в това число рандеман, размер на зърната, коефициент на набъбване, дебелина на покритието, потенциал на топлообмен и количество протеин в зърното. След това проучили резултата от тези характерности върху качеството на суровините.
Резултатите посочили, че от основно значение за положителното качество на пуканките е дебелината на външния предпазен пласт на зърното.
Според учените, това изследване ще помогне на земеделските производители да подберат сортове с положителни характерности за произвеждане на царевица за пуканки., РИА Новости

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР