Бразилската ММА легенда Жозе Алдо влезе в Залата на славата

...
Бразилската ММА легенда Жозе Алдо влезе в Залата на славата
Коментари Харесай

Жозе Алдо влезе в Залата на славата на UFC

Бразилската ММА легенда Жозе Алдо влезе в Залата на славата на UFC.

Легендарният войник ще бъде въведен на гала, която ще се организира по-късно тази година. Новината беше оповестена по време на събитието UFC 283, което се организира в Рио де Жанейро, Бразилия. 36-годишният бразилец беше в залата и гледаше събитието.

" Junior " посрещна новината със сълзи на очите. " Кралят на Рио " е някогашен първенец в категория перо на UFC. Той доминираше близо 10 години в категорията и съумя да отбрани купата си 7 пъти. Алдо има най-вече поредни отбрани на купата в категорията.

Той загуби златото си през 2015 година, откакто Конър Макгрегър го нокаутира за 13 секунди. Шест месеца по-късно Жозе завоюва краткотрайната купа, само че по-късно позволи загуби от Макс Холоуей. В края на 2019 година той реши да смени категорията и слезе в категория петел.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Алдо се би за купата в тази дивизия, само че загуби от Пьотр Ян. През август 2022 година Жозе позволи загуба от Мераб Двалишвили и се раздели със серия от 3 следващи победи. Това беше и последната му борба, след която той се отдръпна от ММА.

Жозе записа 31 победи и 8 загуби в именитата си кариера. Алдо спря с ММА, само че идващия месец се завръща в бойните спортове, с цел да дебютира в бокса.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР