Бразилската козметична група Natura обяви, че купува Avon. Компанията Natura,

...
Бразилската козметична група Natura обяви, че купува Avon. Компанията Natura,
Коментари Харесай

Бразилската Natura купува Аvon за 2 млрд. долара

Бразилската козметична група Natura разгласи, че купува Avon. Компанията Natura, която към този момент има The Body Shop и Aesop, е най-хубавата в региона на козметиката и парфюмите в Бразилия.

Офертата за договорка на стойност близо 2 милиарда $ ще даде на акционерите на Natura опция да имат 76% от акциите на компанията, а останалата част ще бъде благосъстоятелност на акционерите на Avon. Очакванията на специалисти са след придобиването компанията да има годишен доход от над 10 милиарда $, заяви Би Би Си. Тази договорка ще сътвори четвъртата по величина в света козметична компания с 3200 обекта в целия свят в 100 страни.

През последните няколко години Avon се пробва да модернизира световния си бизнес, защото в епохата на интернет моделът на продажби от врата до врата губи известност. През 2016 година компанията съобщи, че реалокира централата си от Ню Йорк в Обединеното кралство и в същото време редуцира 2500 работни места по света като част от проект за преустрояване. През април LG Household & Health Care закупи дяловете на Avon и Cerberus в американския бизнес. Бразилският производител на козметика Natura през 2017 година закупи The Body Shop в договорка, за която се счита, че е на стойност 1 милиарда евро от френската група за хубост L'Oreal.

Avon има 2.2 милиона консултанти за пряк маркетинг в Бразилия, а Natura е компания с сходен бизнес модел и доста представители на Avon продават също и артикули на Natura. Купувайки Avon, бразилският производител на козметика ще разшири комерсиалната си активност в Азия, Европа и Латинска Америка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР