Бразилската футболна легенда Пеле получава палиативни грижи, след като химиотерапията

...
Бразилската футболна легенда Пеле получава палиативни грижи, след като химиотерапията
Коментари Харесай

Бразилската футболна легенда Пеле е в тежко състояние

Бразилската футболна легенда Пеле получава палиативни грижи, откакто химиотерапията спря да дава предстоящите резултати в битката с рака на дебелото черво, оповестяват бразилските медии, съобщи " Ройтерс ".
Палиативно лекуване, включва всеобхватни грижи за поддържане на положително качество на живот на всеки онкоболен пациент.
82-годишният Пеле, който е считан за един от най-великите футболисти на всички времена, беше признат в болница във вторник, с цел да се реши лекуването му от рак и по-късно беше диагностициран с респираторна зараза.
Вестник " Folha de S.Paulo " заяви, че химиотерапията към този момент е спряна и Пеле е под палиативни грижи, като се лекува единствено за признаци като болежка и затруднено дишане.
Пеле претърпя интервенция поради израстък на дебелото черво през септември предходната година. Той е единственият троент международен първенец по футбол (1958, 1962, 1970). Той има 77 гола в 92 мача за Бразилия.
Пеле е приет за най-хубав футболист на 20 век от Международната футболна федерация (ФИФА). Бразилецът е вписан в Книгата на върховете на Гинес като създател на 1279 гола в кариерата си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР