Бразилската футболна конфедерация задължи всички играчи от клубовете, участващи в

...
Бразилската футболна конфедерация задължи всички играчи от клубовете, участващи в
Коментари Харесай

Всички футболисти в Бразилия ще преминават тестове за коронавирус

Бразилската футболна конфедерация задължи всички играчи от клубовете, участващи в националните шампионати, да бъдат тествани за ковид, без значение дали влизат в игра, оповестиха от централата.

" Тестовете ще бъдат разширени. Всички играчи ще бъдат тествани преди всеки кръг минимум 72 часа преди началото на мача, без значение дали са включени в състава за мача. Изискването влиза в действие за мачовете, планувани за този петък ", оповестиха от конфедерацията.

Също по този начин уредниците на шампионата разрешиха на тимовете да избират независимо медицински организации за тестване от листата на упълномощените от съответните органи. Разходите ще бъдат възобновени от конфедерацията, при изискване че не надвишават разноските за услугите, предоставяни от Клиниката " Алберт Айнщайн " в Сао Пауло, с която централата работи.

Домакинът би трябвало да показа резултатите от проучванията на уредниците на шампионата минимум 24 часа преди началото на мача, а гостите - минимум 12 часа преди тръгване към мястото на дуела. От конфедерацията прецизираха, че клубовете би трябвало да наблюдават прецизното съблюдаване на медицинските рекомендации за рестартиране на шампионатите и инструкции за подготовката преди мача.

В неделя две срещи на бразилското състезание бяха отсрочени за неопределен срок поради позитивни допинг проби на футболисти. Заразени са 10 играчи от Гояш в елитната дивизия и 12 играчи от Императрис от трета дивизия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР