Бразилската футболна конфедерация (КБФ) заяви, че не иска да преиграе

...
Бразилската футболна конфедерация (КБФ) заяви, че не иска да преиграе
Коментари Харесай

Бразилия отказва да преиграе световната квалификация с Аржентина

Бразилската футболна конфедерация (КБФ) съобщи, че не желае да преиграе незавършения дуел от международните квалификации с Аржентина.

„ След като получихме молбата от селекционера Тите и координатора Жуниньо Паулиста, президентът на КБФ Едналдо Родригес ще потърси прекратяване на мача “, се споделя в изказване на уеб страницата на Конфедерацията.

Припомняме, че първичният конфликт, през септември предходната година, бе пресечен, когато бразилски здравни лица нахлуха на терена след седем изиграни минути в Сао Пауло поради карантинни нарушавания на Ковид-19 ограниченията от гостуващия състав.

Международната футболна централа (ФИФА) реши през февруари мачът да бъде преигран през септември. От февруари насам, двете страни си подсигуряваха присъединяване на Мондиала в Катар в края на годината.

Съобщението на КБФ загатна, че ФИФА към този момент се е споразумяла с Аржентинската футболна асоциация (АФА) да анулира дуела.

„ КБФ ще одобри съглашението, препоръчано от ФИФА и АФА за това националният тим да не играе мача против аржентинците през септември “, споделиха от КБФ. „ Предвид позицията на треньорския щаб, в този момент ще помолим ФИФА да анулира срещата. Нашият приоритет е да спечелим шеста международна купа в Катар “, разяснява Родригес.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР