Бразилка беше арестувана по подозрения, че е използвала екстрасенс, за

...
Бразилка беше арестувана по подозрения, че е използвала екстрасенс, за
Коментари Харесай

Жена открадна 140 млн. долара от собствената си майка

Бразилка беше задържана по съмнения, че е употребила екстрасенс, с цел да отмъкне от майка си творби на изкуството, пари и бижута на стойност над 140 млн. $. Предполагаемата жертва е вдовицата на един от най-известните бразилски колекционери на предмети на изкуството.

Срещу щерка й са повдигнати обвинявания, че е откраднала нейни предмети на изкуството, употребявайки привиден екстрасенс, който да я убеди, че са прокълнати. Една от картините, произведение на един от най-известните бразилски художници, е била открита скрита под леглото на един от съучастниците.

Според полицията в Рио де Жанейро и локални медии, измамата стартира през 2020 година, когато жертвата е била известена от хипотетичен екстрасенс, че щерка й е болна и е била уверена да заплати за лекуването й.

В идващите месеци дъщерята и нейният съизвършител, представящ се за екстрасенс, " почнали да изнасят предмети на изкуството от вкъщи, потвърждавайки, че картините са прокълнати, имат отрицателна сила и би трябвало да бъдат подложени на молитва ".

В лъжливата скица след това се включват още няколко съучастника, настояват от полицията. Твърди се, че дъщерята и другите обвинени са малтретирали жертвата и са я страни у дома месеци наред.

" Взели са 16 картини, " споделя пред Ройтерс полицейският чиновник Жилберто Рибейро, включително произведения на известни бразилски създатели.

Три картини на Тарсила до Амарал, известен бразилски художник, също са били откраднати, като полицията ги прави оценка общо на 137.69 млн. $.

Една от картините, на име Sol Poente, е била открита под леглото на един от обвинените, съгласно локални медии, до момента в който други произведения са били продадени на художествени галерии, осведоми Профит.бг. От полицията оповестиха, че седем души са обвинени в присъединяване в траялото с години закононарушение и ще бъдат съдени по редица обвинявания, включително за заграбване, обир и изнудване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР