Бразилия започна участието си на световното първенство в Русия с

...
Бразилия започна участието си на световното първенство в Русия с
Коментари Харесай

Бразилия стъпи накриво срещу Швейцария

Бразилия стартира присъединяване си на международното състезание в Русия с тъждество. " Селесао " стигна единствено до 1:1 с Швейцария във втори мач от група " Е " на шампионата. Така след изненадващата загуба на настоящия първенец Германия, още един от любимците стъпи изкривено на старта на Мондиал 2018, съобщи Бтв.

Пред над 43 000 фенове на " Ростов Арена " първата голова опция се откри пред швейцарците - още в 3-ата минута Блерим Джемайли стреля от отдалеченост, само че топката прелетя над напречната греда. Бразилците дадоха отговор с няколко положителни офанзиви, а в 11-ата минута Паулиньо направи пропуск от към 2-3 метра.

В 20-ата минута обаче " Селесао " поведе посредством Коутиньо. Полузащитникът на " Барселона " означи красиво попадение с шут от към 20 метра, като топката се отби от десния непряк дирек и стана неспасяема за вратаря Зомер.

След гола " кръстоносците " потеглиха по-смело напред, до момента в който противникът им се прибра в своята половина и разчиташе най-вече на контраатаки. Този метод обаче не докара до нищо рисково пред стража Алисон и Бразилия се отдръпна на почивката с задатък - 1:0.

През втората част Бразилия имаше лек превес, само че Швейцария изненадващо стигна до изравнител гол. В 50-ата минута Цубер избута Миранда при едно центриране от корнер и се разписа с глава за 1:1. Главният арбитър Сезар Артуро Рамос от Мексико реши, че няма учредения за присъждане на нарушаване в тази обстановка и попадението беше зачетено.

Бразилците се активизираха, само че последваха пропуски на Коутиньо и Неймар. Последният изкара жълт картон на трима швейцарски играчи и непрестанно тормозеше съперниковата защита. В 69-ата минута звездата на френския ПСЖ откри чудесно Коутиньо в наказателното поле, само че съотборникът му не съумя да уцели вратата.

В 73-ата минута Габриел Жезус падна в пеналта и южноамериканците имаха искания за углавен удар, само че реферът Рамос ги отхвърли и даже не изиска да изгледа видеоповторение.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР