Бразилия се класира за осминафиналите на световното първенство по футбол

...
Бразилия се класира за осминафиналите на световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Марта изпревари Клозе и вече е голмайстор №1 на световни финали

Бразилия се класира за осминафиналите на международното състезание по футбол за дами, а капитанът на отбора Марта към този момент е голмайстор №1 в историята на финалите на най-големия конгрес.

Във френския град Валансиен бразилките надиграха Италия с минималното 1:0 след попадение на Марта от дузпа в 74-ата минута. Това бе 17-ият гол на нападателката на международни шампионати, с което тя оглави еднолично безконечната ранглиста при мъжете и дамите, като изпревари германеца Мирослав Клозе, който има 16 попадения.

Към Бразилия във етапа на 1/8-финалите се причисли и отборът на Австралия, който победи безапелационно Ямайка с 4:1. И четирите попадения бяха маркирани от Сам Кър, до момента в който почетният гол за Ямайка вкара Хавана Солон.

Така в крайното класиране в група C Италия, Бразилия и Австралия приключиха с еднакъв брой точки – по шест, само че италианките оглавиха таблицата поради по-добрата си голова разлика.

Бразилките останаха втори, до момента в който австралийките – трети. Австралия към този момент знае своя противник в разногласието за място на четвъртфиналите и това е Норвегия, като мачът ще се организира в събота. Италия и Бразилия ще почакат, с цел да схванат своите съперници. " Адзурите " чакат Нигерия или Китай, до момента в който " селесао " ще играе против един всред домакина Франция и Германия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР