Бразилия регистрира 44 178 потвърдени случая на коронавирус през последните

...
Бразилия регистрира 44 178 потвърдени случая на коронавирус през последните
Коментари Харесай

Бразилия с над 44 000 COVID заразени

Бразилия записва 44 178 доказани случая на ковид през последните 24 часа, a 1025 заболели са умряли от затруднения на COVID-19. Това са съобщили от министерството на опазването на здравето в неделя, представени от " Ройтерс ".

Според формалните данни, Бразилия е записала над 17,9 милиона случая от началото на пандемията ,

Припомняме, че страната е на второ място по смъртни случаи в света , а специалистите споделят, че огнището може да се утежни на фона на мудна имунизация и началото на зимата.
 Бразилия мина 500 000 смъртни случая от ковид, обстановката е сериозна
Бразилия мина 500 000 смъртни случая от ковид, обстановката е сериозна

Положението може да се утежни на фона на мудна имунизация и началото на зимата

Вирусът продължава да се популяризира , а президентът Жаир Болсонару отхвърля да поддържа ограничения като обществено разграничаване. Здравният институт Fiocruz споделя, че обстановката е " сериозна ". Само 15% от пълнолетните са изцяло имунизирани. Конгресът проверява по какъв начин държавното управление се оправя с пандемията.

Болсонаро е подложен на критика за неприлагане на съгласуван народен отговор и за скептицизма си към имунизациите, заключванията и условията за носене на маски. Президентът съобщи, че въздействието на блокировките върху стопанската система ще бъде по-лошо от вируса и упорства, че е направил всичко допустимо, с цел да закупи ваксини от няколко страни.

Опозицията упреква президента, че забавя поръчките за ваксини по политически аргументи , защото той поредно омаловажава тежестта на пандемията.

В събота хиляди хора стачкуваха в цялата страна против държавното управление на Болсонару и настояха за ускорение на програмата за имунизация. Много градове се борят с непълен брой дози.
 Бразилия още веднъж
Бразилия още веднъж " счупи " личните си Коронавирус върхове

Вече с съвсем 500 000 жертви и над 17 600 инфектирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР