Бразилия регистрира 108 732 нови случая на коронавирус и още

...
Бразилия регистрира 108 732 нови случая на коронавирус и още
Коментари Харесай

Бразилия регистрира 109 000 заразени с коронавирус за денонощие

Бразилия записва 108 732 нови случая на ковид и още 1324 умряли от затруднения COVID-19 за последните 24 часа. Това са съобщили министерството на опазването на здравето в петък, представени от " Ройтерс ".

Бразилия е на второ място по смъртност в света след Съединените щати и трета по инфектирани след Съединени американски щати и Индия.

Около 35 милиона души в страната са изцяло имунизирани.

Ваксинацията против ковид стартира в Бразилия на 18 януари. В момента страната употребява имунизациите на AstraZeneca, Sinovac Biotech, Pfizer, Janssen и " Спутник V ". Бразилия се стреми
 Коронавирус срина рейтинга на Болсонару в Бразилия
Коронавирус срина рейтинга на Болсонару в Бразилия

Поредица от кавги, в които бе забъркано името на президента

Черните върхове в страната и свадите с неизгодни контракти за ваксини сринаха рейтинга на президента Жаир Болсонару. Datafolha оповести резултати от изследване, съгласно които 54% от бразилците считат, че президентът би трябвало да бъде отхвърлен от власт, спрямо 49%, които са декларирали същото през май. 63% от запитаните го смятат некадърен да ръководи, спрямо 58% през май. Повечето гласоподаватели считат своя президент за " непочтен, неоткровен, незапознат, неопитен, колеблив, властнически и тъмен ".

Може би най-тревожното за Болсонару е констатацията, че 59% от гласоподавателите няма да го поддържат при никакви условия на изборите през идната година, когато той се надява да обезпечи втори четиригодишен мандат.
 Бразилия мина 500 000 смъртни случая от ковид, обстановката е сериозна
Бразилия мина 500 000 смъртни случая от ковид, обстановката е сериозна

Положението може да се утежни на фона на мудна имунизация и началото на зимата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР