Бразилия крачи към шестата, но чудесата в Русия не спиратБразилия

...
Бразилия крачи към шестата, но чудесата в Русия не спиратБразилия
Коментари Харесай

Бразилия крачи към шестата, но чудесата в Русия не спират
Бра

Бразилия крачи към шестата, само че чудесата в Русия не стопират
Бразилия показва най-качественият и уравновесен футбол на Мондиала в Русия и върви своя път към дълго чаканата шеста международна купа. Чудесата обаче са част от футболната игра и актуалното Световно състезание демонстрира това по незабравим метод.

1/8 финалите на Мондиала към този момент са в предишното. Преди тяхното начало имаше трима идоли, остана единствено един - Неймар. Безбройните почитатели на Лионел Меси и Кристиано Роналдо останаха шокирани в първия ден от плейофите, откакто кумирите им поеха към домовете си. Аржентина във трогателен мач падна от Франция с 3:4, а героят в срещата бе 19-годишният Килиан Мбапе, създател на два превъзходни гола. Само няколко часа по-късно конкуренцията напусна и Кристиано Роналдо, а негов екзекутор стана Единсон Кавани, създател и на двата гола за успеха на Уругвай с 2:1.

Роналдо и Меси в действителност имат толкоз доста фенове, че е в реда на нещата милиони да дефинират това Световно състезание като едва или безинтересно, откакто двамата ги няма. Други са възхитени от вълнуващите мачове, изпълнени с обрати и непредвидени резултати. Легендата на Манчестър Юнайтед и Англия Гари Невил написа след загубата на Япония от Белгия (2:3), че това е най-хубавият Мондиал във футболната история.

Неймар отнесе десетки ритници в четири срещи, само че както нормално е хулен в целия свят и в обществените мрежи изобилстват колажи от страданията му, които в действителност са малко пресилени. Звездата на Селесао обаче в действителност води тима си към нещо огромно и сподели това в дуела против Мексико. Соченият за нов водач на бразилския отбор Филипе Коутиньо остана в сянката на Неймар в най-важния мач на тима до момента, само че нападателят на Пари Сен Жермен към момента не е потвърдил на критиците си за какво е най-скъп в света и поставян в компанията на Меси и Роналдо. Бразилия стартира с тъждество против Швейцария, измъчена победа над Коста Рика и много по-уверена против Сърбия, с цел да стигне до безапелационната против Мексико в директните елиминации. Опитният турнирен войник в този момент ще се изправи против тима на Белгия, който сътвори героизъм, с цел да стигне до поврат в трилъра против Япония. Белгия в действителност направи нещо рядко срещано - последният тим, който бе обръщал резултат от 0:2 в главното време на Мондиал (без продължения) бе Португалия на Еузебио против Северна Корея през 1966 година Англичаните сигурно виждат в това добра прокоба, откакто точно през 1966 година завоюваха единствената си международна купа. Снощи те пречупиха Колумбия, а това се случи след дузпи за първи път в историята на "трите лъва", с което едно проклинание падна.

Сензация направиха руснаците с елиминирането на безидейните международни първенци от 2010 година Испания. Сегашният отбор на Русия бе определян от мнозина като най-слабия в историята на страната преди началото на шампионата, само че за първи път влезе в 1/4 финалите.

В 1/8 финалите за първи път в историята се направиха по четири смени в един мач. На сегашния шампионат влезе в действие правилото да се заменя четвърти състезател по време на продълженията. Русия първа се възползва от това и Станислав Черчесов пусна Александър Ерохин на мястото на Далер Кузяев.

Както се случва постоянно, няколко тима си направиха тънки сметки още в групите и реализираха резултати, които ги устройват, даже и те да са отрицателни. В резултат измежду най-хубавите осем в една половина са Бразилия, Франция, Уругвай и Белгия, а в другата - Русия, Хърватия, Швеция и Англия.

С началото на директните елиминации пристигна и удивителна новина от Южна Корея, където тимът, който си заслужи уважението на целия свят с героизма против Германия, бе замерян с яйца от локалните почитатели за това, че не се е класирал напред, а това е следващ образец за това, какъв брой неблагодарни от време на време са ентусиастите.

Цифрите сочат, че в 1/8 финалите са вкарани 24 гола в осем срещи, приблизително по три на мач, а това е отличен индикатор. Преди четири години в Бразилия първият плейофен кръг не бе толкоз ефективен - 18 гола (средно по 2.25)

Пет от мачовете приключиха в главното време, други три след дузпи, а в нито едно от продълженията не бе маркиран гол.

Англия от четвъртия си опит преодоля противник след осъществяване на дузпи.

Три отразени удара от бялата точка в една серия - този връх бе подложен от португалеца Рикардо Перейра в мача против Англия на Мондиал 2006, а в този момент хърватинът Даниел Субашич го повтори.

На този шампионат футболисти от един отбор си вкараха два автогола в разнообразни срещи. Черишев и Игнашевич се разписаха в личните си порти против Уругвай и Испания и станаха първият тим от 1966 с два автогола на Мондиал след България. На шампионата в Англия преди 52 години Иван Вуцов стана създател на един от най-красивите автоголове във футболната история против Португалия, а Иван Давидов порази вратата на Унгария.

Футболистите на Испания си дадоха 1137 паса в мача против Русия, а това е връх на международен шампионат.

Русия е единственият дебютант в 1/4 финалите. Бразилия, Уругвай, Франция и Англия са ставали международни първенци, най-хубавото достижение на Швеция е сребро, Хърватия се е окичвала с бронзовите медали, а Белгия е ставала четвърта един път. /Екип на БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР