Бразилия е първият финалист на олимпийския турнир по футбол. Кариоките

...
Бразилия е първият финалист на олимпийския турнир по футбол. Кариоките
Коментари Харесай

Бразилия е на финал в Токио 2020 след драма с дузпи

Бразилия е първият финалист на олимпийския шампионат по футбол. " Кариоките " трябваше да преминат през рулетката на дузпите против Мексико, с цел да ликуват в края и да продължат да мечтаят за втора поредна купа на Олимпиада. Дани Алвеш и компания бяха безгрешни при ударите от бялата точка, до момента в който противникът вкара едвам един път от първите четири опита. Така Бразилия завоюва с 4:1 и чака спечелилия от другия полуфинал сред Испания и Япония.

Мачът в постоянното време и продълженията приключи 0:0. Срещата беше ръководена от най-хубавия български арбитър Георги Кабаков с асистенти Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Преди това Кабаков свири два мача в Токио - Аржентина против Египет и Южна Корея - Хондурас.

Бразилците можеха да поведат още в първата минута, само че Антъни се размина с остро центриране отляво. Секунди по-късно Кабаков попадна във фокуса на вниманието, откакто се наложи да успокоява темпераментните играчи и на двата тима.

Отново " кариоките " бяха покрай попадение в 12-ата минута, когато Гилерме Арана получи добра топка и шутира незабавно с левия крайник. Вратарят Очоа обаче бе заел добра позиция и мазета мощния му шут. Пак стражът на Мексико беше на мястото си в 20-ата минута, който улови изстрел по земя на Антъни от границата на наказателното поле. Три минути по-късно Дани Алвеш с мощна тупалка от фаул затрудни Очоа, само че той отново се оправи.

В 28-ата минута пристигна и първото противоречиво състояние в мача. Бразилия изиска дузпа за рухване на Дъглас Луис и Кабаков я даде, презастраховайки се, защото още в действително време се видя, че Ескивел не прави нарушаване. След намесата на ВАР българският рефер изгледа обстановката на монитора и вярно анулира решението си.

Мексико сътвори добра опция от фаул в 37-ата минута. Вега центрира към Хенри Мартин, само че Нино в последния миг мазета в корнер. Три минути преди почивката Луис Ромо бе изтърван от бранителите на Бразилия и бомбеният му шут затрудни оптимално Сантош, който с една ръка съумя да избие. В добавеното време на първата част шансът избави " кариоките " от гол. Чудесна контраофанзива даде късмет на Ариел Антуна да открие резултата, само че ударът му беше блокиран от Диего Карлуш. От последвалия корнер пък Хенри Мартин с глава насочи топката на метър от вратата на Бразилия.

Второто полувреме стартира с прекрасен самостоятелен рейд на нападателя на мексиканците Хенри Мартин, който приключи с прецизен удар в обсега на вратаря Сантош. В 65-ата минута Антъни показва страхотната си експедитивност, само че вместо да попаде, реши самичък да приключи офанзивата и слабият му удар не затрудни Очоа.

Постепенно нарушаванията зачестиха и Георги Кабаков все по-често стартира да бърка в джобчето, с цел да демонстрира жълти картони. Нервите взеха връх и в 75-ата минута футболистите се сдърпаха след следващия фаул. Българският рефер охлади пристрастеностите с публични предизвестия за Владимир Лороня и резервата на Бразилия - Рейниер.

Гредата попречи на Ричарлисон да изведе " кариоките " напред в резултата в 82-ата минута. Дани Алвеш постави топката на главата му, само че ударът му срещна левия дирек на Очоа. Бразилецът би трябвало да се сърди на себе си, тъй като потегли да се радва авансово и това му попречи да довкара върналата се на терена топка. Минута преди края още веднъж Ричарлисон получи добър пас от Дани Алвеш, само че бе изтласкан майсторски от Ромо настрана от вратата и ударът му не затрудни Очоа.

В добавените минути на мача Рейниер нахлу в наказателното поле и пусна паралелно към точката на дузпата, където още веднъж Ромо се намеси и предотврати последната заплаха в постоянното време.

Умората си сподели думата в продълженията и положения пред двете порти съвсем липсваха. Единствено диагонален шут на левия бек Арана в 104-ата минута тормози мексиканците, само че топката излезе в навън.

МЕКСИКО: 13. Очоа, 6. Лороня, 3. Монтес, 5. Васкес, 4. Ангуло, 7. Ромо, 16. Ескивел, 17. Кордова, 15. Антуна, 9. Mартин, 11. Вега

БРАЗИЛИЯ: 1. Сантош, 13. Алвеш, 15. Нино, 3. Диего Карлуш, 6. Арана, 5. Луис, 8. Гимараеш, 7. Паулиньо, 20. Клаудиньо, 10, Ричарлисон, 11. Антони

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР