Бразилия, чийто президент Жаир Болсонаро отказа да вземе национални мерки

...
Бразилия, чийто президент Жаир Болсонаро отказа да вземе национални мерки
Коментари Харесай

Бразилия е втора в света по заразени с коронавируса, Китай за пръв път с нула нови случаи

Бразилия, чийто президент Жаир Болсонаро отхвърли да вземе национални ограничения против разпространяването на болестта, за която твърдеше, че е " лек грип ", към този момент е втора в света по брой инфектирани с новия ковид.

Бразилия изпревари Русия, която до момента беше на втора позиция. Заразените в южноамериканската страна към този момент са съвсем 231 хиляди.

Бразилия от ден на ден се доближава и до западноевропейските страни като Англия, Испания и Италия по брой на смъртните случаи. Те към този момент са над 21 000, като единствено за последното денонощие набъбнаха с над 1000.

Рекорден брой смъртни случаи за последното денонощие - 479, записва и южната съседка на Съединени американски щати - Мексико, плюс нови 2960 инфектирани, сочат данни на здравното министерство в страната. Така там инфектираните са общо 62 527, а умрелите - съвсем 7000.

В Съединени американски щати са регистрирани нови 1260 умряли от Covid-19 за последното денонощие, заяви университетът " Джонс Хопкинс ", който обобщава данните от разнообразни източници в страната, съобщи Франс пренс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР