Братята Гийемо възнамеряват да изкупят всички дялове на Ubisoft, като

...
Братята Гийемо възнамеряват да изкупят всички дялове на Ubisoft, като
Коментари Харесай

Фамилия Гийемо обмисля да купи Ubisoft

Братята Гийемо имат намерение да изкупят всички дялове на Ubisoft, като за тази цел ще потърсят помощта на сдружение за частни финансови вложения, предава Seeking Alpha.

Аргументът зад това решение е явен: фамилия Гийемо желае да резервира контрола си над компанията, която продължава да показва едно стабилно развиване в последните години. Публикуването на новината за това беше последвана от скок в цената на акциите на компанията с 10%, добавя изданието.

Основана през 1986 от братята Гийемо, Ubisoft се построява през годините, като една от най-големите и влиятелни компании за видеоигри освен в Европа, само че и в света. Понастоящем семейството е притежател на 16% от дяловете на компанията, както и на 22% от акциите с право на глас.

През последните години слуховете за придобиване на Ubisoft се ускоряват, като най-близо до истината бяха, когато медийният колос Vivendi стартира нападателно да изкупува дялове на компанията. Усилията на Vivendi обаче срещнаха отпора на братята Гийемо, които обявиха, че желаят Ubisoft да остане в техни ръце. За последно слух за възможна продажба на компанията се още веднъж в края на април. Източник на информацията беше Bloomberg, съгласно които интерес за това имат два огромни капиталови фонда: Blackstone и KKR. Именно тяхната помощ е допустимо братята да потърсят, с цел да придобият и останалите акции на Ubisoft. Компанията се намира в отлични позиции, като флагманските заглавия на студиото се показват повече от добре. Става дума най-много за Assasin’s Creed и Valhalla, която се в най-добре продаващата се игра от поредицата при нейния старт, както и първата игра в историята на сериите, минала облаги от милиард $. Ubisoft имат упоритости да се включат в последния вик на полето на интерактивните занимания: метавселените, приготвя се и появяването на няколко огромни игри, които би трябвало да се появят в близко бъдеще, като да вземем за пример Skull & Bones, продължението на Beyond Good and Evil, игра от света на „Междузвездни войни“, както и такава по „Аватар“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР