Братята Бобокови сега живеят в тодорживковия Правец, но са селяни

...
Братята Бобокови сега живеят в тодорживковия Правец, но са селяни
Коментари Харесай

Акад. Петър Иванов за Бобокови: Пирговските братя не са направили нищо добро за Русе. Напротив! СНИМКИ

Братята Бобокови в този момент живеят в тодорживковия Правец, само че са селяни от с. Пиргово. То не е с добра известност. Това написа в собствен разбор акад. Петър Иванов, представен от svobodnoslovo.eu.

От това село в Русе имахме и първи секретар на ОК на Българска комунистическа партия – други Ангел Бобоков. Братята, споделят, били негови племеници, не знам дали е така.
Те са родственици и доста близки с потомствения сътрудник Иван, единият брат му е кум.

Винаги са били близки и с по-първите хора на града: депутати, кметове (Йотов), ръководители (Веселинов), прокурори, съдии, НАПаджии, масони, служители на реда.
Първият им бизнес незабавно след Революцията е селски магазин за гащи и потници, след това дръпват напред, през 1992 година основават компания “Бобоков и синове”, след това “Приста ойл”, след това “Монбат”…

Бобоковите са суетни и доста желаят, като всеки по-семпъл човек, да наподобяват аристократични, с висок морал, интелигентни, образовани. Пък не са. Съмнявам се дали четат приказките на Джани Родари. Дали знаят за Лукчо. Ама го цитират на Цънцарова.

Ако бяха малко по-образовани, да вземем за пример, щяха да знаят, че брендът на емблематичната им компания за моторни масла “PRISTA OIL HOLDING” е безразсъден и комичен, издава необразованост и дивотия, защото думата е prista е латинска дума, и на латински език значи “резач на дърва, дървар” (виж който и да е латински речник). Бъркат я с друга дума: pristis – тип транспортен съд, от римското име на града ни Sexsaginta pristis. Ама кой да им каже.

Братята забогатяха в мътните времена: Българска комунистическа партия, Луканов, Иван Костов, братовчедите, Клуб 777, РМД-тата, чеченците, клуб Възраждане на Илия Павлов и Емо Кюлев, подправената приватизация etc.

Според системата за фирмено разузнаване ДАКСИ Атанас Бобоков взе участие в ръководството на 22 компании и е притежател на 10. Брат му Пламен има 7 компании и взе участие в ръководството на 26. Значи общо 48 компании. (Това тук е копи-пейст.) Бравос!

Братята обичат да акцентират, че развиват сполучлив бизнес в незнамколкоси доста страни в 3 континента; страните са една от друга по-застреляни – Узбекистан, Украйна, Либия, Нигерия, Либерия…, всичките са с доста неприятна известност в региона на корупцията.

Братята от с. Пиргово употребяват една позната елементарна скица: купуват съвсем без пари от изгубени простаци, или получават посредством РМД, с връзки, на разсрочено заплащане с заем, с ипотека, или по различен метод някакво нещо, да вземем за пример, банкрутиралата Плама, Колодрума (100 дка в самия център на Русе), Музикантското учебно заведение (за смешните 450 хиляди лева), Левента, монтанския “Алумикар” и други

Обикновено нещото е значимо за избрана общественост от хора. Остават го десетилетия на произвола на ориста, и по-късно, когато на общността ѝ писне, вървят по държавните и общински инстанции да желаят пари.

За новата пустееща от години към този момент (нула събития тази година) ненужна спортна зала на Русе по едно време с тъпото име Арена “Монтански батерии” (или кратко “Монбат Арена”) бяха донадени 20 милиона от държавния бюджет, значи от нас, данъкоплатците, а Общината откупи за 9 млн. лева… едни непостроени гаражи, които не ѝ трябват.

За Музикантското учебно заведение на “Борисова”, което братята го “въстановяват” към този момент 14 години, несъмнено Общината ще се изръси с още пари, няма метод, че да станело частен Нумизматичен музей, “най-големия във Вселената”.

За мегаломанските бетонни изгъзици на мястото на обичания на русенци Колодрум до Градския стадион (130 дка застроена повърхност по договор) русенци би трябвало да знаят, че срокът за позволеното застрояване изтича по контракт следващата година, дължи се наказателна клауза, а почетният жител на Русе Пламен Бобоков, след цели 12 години (!) от придобиването на Колодрума, към момента не ни споделя какво тъкмо ще бъде построено там – МОЛ, хотел, жилищен блок, офис сграда… (Това тук е копи-пейст.) И никой не знае дали русенците го желаеме. Тези 100 декара в центъра на Русе повече от 12 години наподобяват като мръсна и разхвърляна ръждясала кочина. (Виж фотосите.)

Лично аз не виждам нито едно хубаво и/или потребно за Русе нещо, направено от пирговските братя.
Напротив!

Не чакам и в бъдеще нищо положително, с оглед настоящите събития към тях. Напротив!

Акад Петър Иванов





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР