Братислава. Полицията използва сълзотворен газ срещу стотици демонстранти, които блокираха

...
Братислава. Полицията използва сълзотворен газ срещу стотици демонстранти, които блокираха
Коментари Харесай

Reuters: Словашката полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи заради ограниченията

Братислава. Полицията употребява сълзотворен газ против стотици стачкуващи, които блокираха входа на Народното събрание на Словакия и обстрелваха постройката с яйца в петък, до момента в който депутатите обсъждаха законодателство за противоепидемичните ограничавания, против което се опълчват протестиращите, предава Reuters .

Някои стачкуващи скандираха „ Предателство “ и бе видян транспарант, на който написа „ Спрете корона фашизма “ поради законопроект, който ще даде на хората, които са били имунизирани против COVID-19, по-лесен достъп до обществени събития и пространства от тези, които не са го създали.

Една полицайка е леко засегната, съгласно словашките медии, които цитират ръководителя на Народното събрание Борис Колар. Протестът продължи спокойно и в последна сметка отслабна след полицейската интервенция.

Към четвъртък единствено 34,9% от популацията е изцяло имунизирано, демонстрират данни от университета " Джонс Хопкинс ". Това е един от най-ниските равнища на имунизация на глава от популацията в Европейски Съюз.

Някои опозиционни партии се оповестиха против имунизацията, в това число някогашният министър председател Робърт Фицо, който съобщи, че няма да се имунизира.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР