Братът на известната ъндърграунд фигура Константин Вълчев – Коце Бащата

Братът на известната ъндърграунд фигура Константин Вълчев – Коце Бащата ...

Братът на издирван от Интерпол бивш гард на Очите тъпче мина метър

Братът на известната ъндърграунд фигура Константин Вълчев – Коце Бащата или Мамута, сключи споразумение с прокуратурата и отърва затвора след арест със сериозно количество дрога.

Бургазлията Тодор Вълчев е закопчан по време на спецакция в дома си в бл. 17 в ж.к. „Зорница“, след като криминалистите открили малко над 230 гр марихуана, които Тодор натъпкал в 7 буркана, съобщава Флагман.бг. При претърсването са иззети още 2 електронни везни и множество пликчета, тип джъмпери за разпределяне на дозите.

Тодор е арестуван в края на април по същото време, когато при паралелна акция в съседния блок е хванат и неговият брат.

Ексгардът на несебърския бос Димитър Желязков-Очите е закопчан след 8-месечно издирване от Интерпол. Мамута потъна вдън земя, след като стана ясно, че трябва да влезе за 2 години в затвора заради присъда за шофиране след употреба на пико.

Изглежда обаче, че Тодор няма да прави компания на брат си. Преди броени дни той сключи споразумение с окръжния прокурор Дарин Христов и се призна за виновен по обвинение за държане на наркотици с цел разпространение. Въпреки голямото количество дрога, Тодор се размина с условна присъда и глоба от 5 000 лв.

„Личното ми мнение е, че не бяха събрани данни за наличието на специалната цел за разпространението.

Не са налични данни с цел разпространение, но държавното обвинение задава рамката на обвинение и с оглед на това моят подзащитен и аз решихме да сключим споразумение с цел своевременното приключване на съдебното производство“, каза специалистът по наказателно право Калоян Кръстевич, който успя да отърве Тодор Вълчев от решетките.

Източник: blitz.bg