Братът на американския крупен измамник Бърни Мадоф, Питър Мадоф, беше

...
Братът на американския крупен измамник Бърни Мадоф, Питър Мадоф, беше
Коментари Харесай

Братът на крупния измамник Бърни Мадоф вече е на свобода

Братът на американския огромен лъжец Бърни Мадоф , Питър Мадоф, беше освободен от пандиза, откакто излежа съвсем целия десетгодишен период, на който беше наказан за финансова машинация по време на работа в една от компаниите на брат си, заяви организация Блумбърг, базирайки се на федералното бюро по пандизите.

Говорителят на институцията Скот Тейлър съобщи, че в четвъртък 74-годишният Питър Мадоф е освободен от домакински арест, в който беше наведен през ноември предходната година. Преди това той излежаваше присъдата си във федерален затвор в Маями.

Американски съд през декември 2012 година осъди по-младия Мадоф на 10 години затвор. Преди това братът на мошеника се призна за отговорен за присъединяване във финансови измами и разгласи, че се съгласява да прекара 10 години затвор за осъществените от него закононарушения, когато е бил началник на отдела за вътрешен надзор в една от компаниите на брат си.

„ Мошеникът на века “ Бърнад Мадоф през юни 2009 година бе наказан на 150 години затвор. По това време той е на 71 години. В съда той призна, че от 20 години мамил вложители и регулатори. Той не правеше никакви покупко-продажби, а просто превеждаше всички пари от една банкова сметка в друга, давайки средства по искане на клиенти под формата на „ облага “. Списъкът на излъгани вложители включва освен най-богатите американски жители и известни персони, само че и най-големите банки в света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР