Браншовите и синдикални организации в горския сектор настояват за възстановяване

...
Браншовите и синдикални организации в горския сектор настояват за възстановяване
Коментари Харесай

Горският сектор настоява за свое ведомство

Браншовите и синдикални организации в горския бранш упорстват за възобновяване ранга на Националното горско ведомство.

На конференция в Българска телеграфна агенция инж. Антоний Стефанов, ръководител на Булпрофор, съобщи, че когато се водят договаряния за сформиране на ново държавно управление, това, което касае горския бранш, е възобновяване ранга на Националното горско ведомство, което може да стане посредством отделяне на Министерство на горите или на Държавна организация по горите.

Инж. Тихомир Томанов, ръководител на Асоциация общински гори, прикани договарящите за сформиране на държавно управление партии - Продължаваме промяната, Демократична България, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия да се вслушат в причините и претекстовете на сектора за независимо Национално горско ведомство в структурата на Министерски съвет.

Мястото на горския бранш е като независима конструкция единица в Министерски съвет, акцентира инж. Томанов. Той се надява политиците да подходят отговорно в този момент, а не на следващия ден, тъй като разрухата в региона на горския бранш е неприемливо да продължава.

Браншовите и синдикални организации в горския бранш упорстват по време на съдружните съглашения да се включат следните политики: нов Закон за горите, нов Закон за лова и запазване на дивеча, нова Държавна организация по горите, която да е в директно послушание на министър-председателя и да се запише, че горите и горските стопанства са детайли на националната сигурност. Само по този начин могли да се удовлетворят упованията на обществото за екологичната и обществена роля на горите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР